Dursun Karadağ hayatını kaybetti

Türkiye, kendini vatanına, halkına adayan büyük bir devrimciyi daha kaybetti. Vatan Partisi'nin fedailerinden Dursun Karadağ geçirdiği kalp krizi sonucu hayata gözlerini yumdu. Hayatını mücadeleye, halkına adayan Dursun Ağabeyimizin cenazesi 16 Ocak’ta memleketi Hacıbektaş’tan kaldırılacak.

Abone ol

Vatan Partisi, bozkır süvarisini kaybetti.

Vatan Partisi Merkez Karar Kurulu Üyesi, Örgütlenme Bürosu Üyesi ve Kırşehir İl Başkanı Dursun Karadağ ağabeyimiz, evinde geçirdiği kalp krizi sonucu aramızdan ayrıldı.

Hayatını mücadeleye, halkına adayan bir isimdi Dursun Karadağ. Tıpkı bundan tam bir ay önce kaybettiğimiz Mehmet Esmer gibi.

Hani, ‘Ne kadar yaşadığımız değil nasıl yaşadığımız önemli’ derler ya. Dursun ağabey de aramızdan erken gitti ama örnek bir eş, örnek bir baba, örnek bir hayat bıraktı arkasındakilere.

1988’te Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikasının kurucularından olan Dursun Karadağ kamu çalışanlarının sendikal mücadelesinin önderlerindendi.

Görevsiz devrimciliği kabul etmeyen Dursun Karadağ, Vatan Partisi Başkanlık Kurulu Üyeliği, Merkez Karar Kurulu Üyeliği, 9'uncu Dönem Merkez Disiplin Kurulu Başkanı, Örgütlenme Bürosu Üyeliği, Ankara İl Başkanlığı, Nevşehir İl Başkanlığı ve Çankaya İlçe Başkanlığı görevlerini yapmıştı. Son olarak Kırşehir İl Başkanlığı görevini yürütmekteydi.

Vatan Partisi’nin emekçilerinden 1954 doğumlu, Dursun Karadağ, 2 çocuk babasıydı, 5 torunu vardı.

Dursun Karadağ, aynı zamanda Ankara Ulusal Gönüllüleri sorumlusu Suzan Karadağ’ın eşi, Ulusal Kanal çalışanı Emek Kaynak'ın babasıydı.

Karadağ’ın cenazesi 16 Ocak Çarşamba günü öğlen vakti memleketi Hacıbektaş’a bağlı İlicek Köyünden kaldırılacak.

Karadağ’ın cenazesine katılacaklar için, Çarşamba günü sabah saat 7:30’da Sıhhiye Köprüsü üzerinden otobüsler kaldırılacak.

Öte yandan İsviçre Komünist Partisi de Dursun ağabeyin ölümüyle ilgili Vatan Partisi’ne bir taziye mesajı yolladı.

Taziye mesajında "Değerli yoldaşlar. Eski sendikacı ve Merkez Karar Kurulu üyesi, örgütlenme alanında büyük tecrübeye sahip Dursun Karadağ yoldaşın kaybı için başsağlığı dileklerimizi sunarız. Onun mücadelesi ve ortak sosyalist idealleri tüm Türk devrimcilerinin mücadelesinde yaşamaya devam edecek. Dayanışma duygularımız ile" denildi.

Ulusal Kanal çalışanları olarak, Karadağ ailesine başsağlığı ve sabırlar diliyoruz.

HABER: TANSEV KARA

ulusal.com.tr

Bahçeli'den Trump'a yanıt (15 Ocak 2019 MHP Grup Toplantısı) Gündem İstanbul'da PKK'ya operasyon: Gözaltılar var Gündem CHP'de 10 Aralık Hareketi cuntasına dikkat! Gündem Meral Akşener'den Trump'a yanıt (15 Ocak 2019 İyi Parti Grup Toplantısı) Gündem