Yargı'da gözler TBMM'de

Kritik HSYK seçimi sonrası yargı mensupları gözünü TBMM'ye çevirdi. Hükümetin HSYK seçimi öncesi gündeme getirdiği paket Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Kanun teklifi; Hâkim ve savcı maaşlarına Bin155 lira zam ile sicil affını kapsıyor.

Abone ol

Kritik HSYK seçimleri sona erdi, gözler Adalet Bakanı Bekir Bozdağ'ın 1 ay önce yaptığı o açıklamaya çevrildi.

Hâkim ve savcı maaşlarına zam ile disiplin affı, silah kolaylığı gibi düzenlemeleri içeren kanun teklifi, Çarşamba günü Adalet Komisyonu'nda görüşülmeye başlanacak. Yasa teklifinin yasalaşması halinde mesleğe yeni başlayan hâkim ve savcıların maaşı 5 bin 141 lira olacak.

Teklif de yer alan bir diğer önemli başlık ise hâkim ve savcılar hakkındaki disiplin suçları. Uyarma, aylıktan kesme, kınama ve kademe ilerlemesini durdurma cezalarının affedilmesi, devam eden inceleme, soruşturma ve kovuşturmaların ise işlemden kaldırılması planlanıyor.

Hukuk fakültesi mezunu olmayan idari yargı hâkim ve savcıları ile Danıştay üyelerine sınavsız hukuk fakültesi okuma olanağı verilecek. Bu sayede fark derslerini vererek emeklilik sonrası avukatlık yapmalarının önü açılmış olacak.

Hâkim ve savcılara silah alma ve edinmede emniyet mensuplara verilen hakların tanınmasını öngören yasa teklifi, Asliye Ceza Mahkemelerinde, soruşturmaların daha hızlı tamamlanması için savcısız duruşmayı da kapsıyor.

ulusalkanal.com.tr

İki PKK'lıya operasyon! Gündem Erdoğan IŞİD ve PKK'ya seslendi Gündem F-Tipi örgüt Kırmızı Kitap'ta Gündem Necdet Özel'den taziye ziyareti Gündem