Aziz Yıldırım'a ilk kumpası bakın kim önledi

Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım’a 2 yıl önce kurulmak istenen kumpasın nasıl engellediğini Aydınlık’a gönderdiği mektupta anlattı

Abone ol

Olcay Kabaktepe

Emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Fenerbahçe Spor Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım’a

2 yıl önce kurulmak istenen kumpasın nasıl engellediğini Aydınlık’a gönderdiği mektupta anlattı. Üçok, girdiği ihalelerde devre dışı bırakılmak istenen Aziz Yıldırım için başlatılan soruşturmaya Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığının el koymasıyla kumpasın engellendiğini belirtti.

Balyoz davasından 16 yıl hapis cezasına çarptırılan emekli Hava Hakim Albay Ahmet Zeki Üçok, Aydınlık'a gönderdiği mektupta 2 yıl önce Fenerbahçe ve Aziz Yıldırım'a kurulan kumpasın ayrıntılarını anlattı.

'Yıldırım'ın hedefe konması çok amaçlı'

İşte Üçok'un mektubu:

"Bir rivayete göre, Fethullah Gülen stadyumdan çıkan coşkulu Fenerbahçe taraftarlarını görünce, "Bir gün biz de bu taraftarlar gibi aynı amaç etrafında birlik olabilirsek o zaman bu memleketi ele geçirebiliriz" dediği söylenmektedir.

Aziz Yıldırım’ın hedefe konması çok amaçlıdır. Yıldırım helikopter ihalesini kazanan konsorsiyumun içerisinde yer almıştır. Bu alanlarda etkin olarak iş yapabilmek dışarıdan görüldüğü kadar kolay değildir. Aziz Yıldırım’ın yerine hükümete ya da cemaate yakın yandaş bir oyuncunu sürülmesi, şike operasyonu aldatmacasının ikinci ve en kazançlı ayağı olup, atılan taşın vurmayı amaçladığı ikinci kuştur.

'Kumpas daha önce de kuruldu'

Aziz Yıldırım'ı bu piyasalarda devre dışı bırakma operasyonu yaklaşık iki yıl kadar önce Kara Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığınca uygulamaya konulmuştur. KKK askeri savcılığı kendisine yapılan bir ihbarı (!) değerlendirerek emekli bir binbaşının iş yerinde ve evinde arama yapmıştır. Bu aramalarda emekli binbaşı ile Aziz Yıldırım arasında yapılmış bulunan yasal danışmanlık sözleşmesi adeta suç unsuru sayılarak Aziz Yıldırım şüpheli yapılmış ve telefonları dinlemeye alınmıştır. Ancak bu aramalarda Hava Kuvvetleri Komutanlığına ait altı adet belgenin de ele geçirilmiş olması nedeniyle Hv.K.K.lığı Askeri Savcılığınca da paralel soruşturma başlatılmıştır. Hatta Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığı soruşturmayı daha da derinleştirmiş ve muvazzaf bir hava albayının evinde yaptığı aramada binlerce sayfa askeri doküman ele geçirmiş, bir çok tutuklama yapmıştır. Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığı, yürüttüğü soruşturmayı derinleştirdikçe Aziz Yıldırım'ın yaptığı danışmalık anlaşmasının tamamen yasal olduğu ve ihaleye fesat karıştırmak ile ilgisi olmadığı kanaatine varmıştır.

'Yıldırım’ın bugün başına gelenler 2 yıl önce de gelebilirdi'

KKK Askeri Savcılığının, yasal bir danışmanlık sözleşmesini suç unsuru sayıp Aziz Yıldırım'ı şüpheli yapması ve soruşturmanın başka mecralara çekilmeye çalışması Hava Kuvvetler Askeri Savcılığını son derce rahatsız etmiş ve dosyanın tamamen Hava Kuvvetleri Komutanlığı Askeri Savcılığına alınmasıyla tertip önlenmiştir. Hava Kuvvetleri Askeri Savcılığının bu hareketi o günlerde Türkiye gündeminin en önemli ihalelerinden birisi olan Sikorsky helikopter ihalesinin en güçlü taraflarından birisi olan Aziz Yıldırım'ın dahil olduğu grubu devre dışı bırakma çabalarının önünü kesmiştir. Eğer soruşturma dosyası KKK Askeri Savcılığınca yürütülmeye devam edilseydi, Aziz Yıldırım ihale sürecine gayri yasal yollar kullanarak müdahale ediyor diyerek Kamu İhale Kurumuna şikayet edilecek ve altı ay ile iki yıl arasında bir süre ile ihalelerden yasaklı kılınacaktı. Böylece hem Sikorsky ihalesinden hem de bundan sonra girebileceği milyon dolarlık diğer muhtemel ihaleler için devre dışı bırakılacaktı."

Aydınlık

ABD Savunma Bakanı Türkiye’ye geliyor Gündem Kumpas'ın parmak izleri Gündem 'Türk milleti seçeneksiz değildir' Gündem Seçmen listelerine itirazın karara bağlanma süresi uzatıldı Gündem