Şeffaf maskelerin dağıtımı başladı

Koronavirüs salgınından en etkili koruma yöntemlerinin başında gelen maskeler, işitme engellilerin iletişimini zorlaştırıyordu. Türk Kızılay da bu soruna çözüm için şeffaf maske üretti. Yurt genelinde dağıtımına da başlandı.

Abone ol

Koronavirüs salgını nedeniyle bütün dünya maskeyle dolaşıyor. Ancak işitme engelliler yüzü maskeli insanlarla iletişim kurmakta sıkıntı yaşıyor. Türk Kızılay, işitme engelliler için ürettiği şeffaf maskelerin dağıtımına başladı.

Türk Kızılay Aydın Kadın Kolları ve Genç Kızılay gönüllüleri, maskeleri Aydın genelindeki işitme engellilere ulaştırıyor. Aydın İşitme Engelliler Eğitim Kültür Gençlik ve Spor Kulübü Derneği Başkanı Hüsnü Selçuk maskeleri çok yararlı buldu.

Türk Kızılay Aydın Şubesi Başkanı Mesut Mezkit, şeffaf maskeye ihtiyaç duyan çok sayıda işitme engelli olduğunu söyledi.

Türk Kızılay İl Gençlik Teşkilatı Başkanı Havva Nur Yıldız, şeffaf maskelerin üretimi hakkında bilgi verdi.

ulusal.com.tr

Fahrettin Kocadan önemli uyarı Sağlık Uzmanlar: Koronavirüs diğer hastalıklarla karışabilir Sağlık Sağlık Bakanlığı iki yeni kamu spotu daha hazırladı Sağlık Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Virüs ile mücadele birlikte yapıldığında netice veriyor Sağlık