Eylemler yasaklandı, girişler engellendi, komando birlikleri sevkedildi

301 madencinin katledildiği Soma'da sıkıyönetim kol geziyor. İlçede, eylemler yasaklandı, ilçeye giriş çıkışlar kontrol altına alındı. İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'den komando birlikleri sevk edildi. İlçe merkezine polis ekipleri ve Soma Adliyesi önüne de jandarma birlikleri yerleştirildi.

Abone ol

Türkiye'nin en büyük maden faciasının yaşandığı Soma'da adeta OHAL ilan edildi.

"Hükümet istifa" sloganlarının yükseldiği ilçede Valilik, gösteri ve yürüyüşleri yasakladı, ilçeye girişler kontrol altına alındı, İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli'den komando birlikleri sevk edildi.

Bergama-Kınık, Savaştepe ve Akhisar'dan ilçeye giriş bölgelerine güvenlik noktaları oluşturuldu. Manisa dışından ilçeye giden araçlar güvenlik güçleri tarafından durduruluyor. Yurttaşlara neden ilçeye gittikleri soruluyor. Birçok yurttaşın girişine izin verilmiyor.

Olası eylemlere karşı İzmir, Ankara, İstanbul ve Denizli’den komando birlikleri bölgeye gönderildi. Soma merkezinden madenin bulunduğu alana kadar yaklaşık 30 kilometre boyunca, belli aralıklarla kontrol noktaları kuruldu. Güvenlik noktalarından madendeki kurtarma çalışmalarında görev alan kişiler dışında kimsenin geçişine izin verilmedi.

İlçe merkezinde de çok sayıda ekip yerleştirildiği öğrenildi. Soma Aliyesi önünde jandarma ve polis ekipleri bekletildi.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan'ın mesajında Soma yok! Gündem Enerji Bakanı Taner Yıldız'a şok istem! Gündem Ermeni Patrikhanesi, Soma halkının acısını paylaştı Gündem Ölüm madeninde incelemeler başladı Gündem