Türkiye'nin Hollanda büyükelçisi Şaban Dişli oldu! Şaban Dişli kimdir?

Türkiye, bir süre önce alınan Hollanda ile ilişkilerin normalleştirmesi kararı uyarınca Hollanda'ya büyükelçi atadı. Şaban Dişli, Türkiye'nin yeni Lahey Büyükelçisi oldu.

Abone ol

Açıklama Dışişleri Bakanlığı'ndan geldi. Türkiye ile Hollanda arasındaki ilişkilerin normalleştirilmesinde mutabık kalındığı belirtildi.

Bu kapsamda karşılıklı atanan büyükelçilerin isimleri de açıklandı. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Şaban Dişli, Lahey Büyükelçisi oldu.

"Hollanda Dışişleri Bakanının Ekimin ilk haftasında yapacağı ziyaret de ilişkilerin normalleştirilmesi yönündeki müteakip adımı oluşturacaktır." denildi.

Gelişmelerin memnuniyet verici olduğu belirtildi. Açıklamada "Hollanda'yla 400 yılı aşan köklü ilişkilerimize ve AB üyelik müzakere sürecimize olumlu yansımasını temenni ediyoruz" ifadesi kullanıldı.

Lahey Büyükelçiliği'ne atanan Şaban Dişli, daha önce AKP Genel Başkan Yardımcılığı ve AKP Genel Başkan Başdanışmanlığı görevlerini yürütmüştü.

ulusal.com.tr

TSK'dan açıklama: 62 terörist etkisiz hale getirildi Gündem Rusya'dan S-400 açıklaması Gündem Erdoğan-Ruhani görüşmesi Gündem Türk halkı Rusya'ya yakınlaştı Gündem