Akşener'den 38 sayfalık savunma: FETÖ’cü olsam...

Disiplin Kurulu kararıyla MHP’den ihraç edilen Meral Akşener, FETÖ’cü iddialarına karşı çıktı. MHP Merkez Disiplin Kurulu’na 38 sayfalık savunma gönderen Akşener, “FETÖ’cü olsaydım açıkça söylerdim” ifadelerini kullandı. Meral Akşener’in itiraz sürecini beklemeyerek yeni bir parti kurması bekleniyor.

Abone ol

MHP’de Disiplin Kurulu kararıyla partiden ihraç edilen Meral Akşener 28 sayfalık suçlamaya 38 sayfalık savunmayla yanıt verdi.

FETÖ’cü olduğu yönündeki iddiaları kabul etmeyen Akşener, hiçbir zaman Fethullahçı olmadığını, olsa bile bunu gizlemeyeceğini savundu. Ülkücü olduğunu vurgulayan Akşener, hakkındaki iddiaların iftira olduğunu ileri sürerek, iddia sahiplerinin iddialarını ispatlamak zorunda olduğunu kaydetti.

Akşener’in ihracı ardından MHP’de hareketlilik yaşanıyor. Dokuz ay boyunca olağanüstü kurultayın yapılması için çabalayan muhaliflerin, bu mücadeleyi kaybettiği düşünülüyor.

MHP kulislerinde darbe girişimi sonrası MHP’de artan muhalif seslerin azaldığı, bu nedenle Akşener’in ihracı ile ilgili çok yüksek bir ses çıkmadığı belirtiliyor.

Devlet Bahçeli’nin de 15 Temmuz sürecinde ortaya koyduğu tavırla parti tabanında olumlu etkiler yarattığı konuşuluyor. Bu durumun farkında olan Akşener’in de yeni parti kurmak için çalışmalara başladığı ifade ediliyor.

İhraç edilmesine itiraz eden Akşener’in bu itirazdan sonuç almayı beklemeyeceği, yeni partinin uygun atmosferde işler hale getirileceği kaydediliyor.

Diğer muhalif isimler Koray Aydın, Sinan Oğan ve Ümit Özdağ’ın ise MHP içinde mücadele etmeyi sürdürecekleri öğrenildi. Üç adayın da 18 Mart 2018 tarihindeki olağan kurultayda aday olması bekleniyor.

ulusalkanal.com.tr

HDP Eş Genel Başkan Yardımcısı Alp Altınörs gözaltına alındı Gündem 'Marmara bölge' ile 'Anadolu Yakası' imamları tutuklandı Gündem Tunceli'de çatışma! Belediye ekiplerine ateş açtılar Gündem TSK'dan hava harekâtı: 5 hedef imha edildi Gündem