Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da ''soykırım'' dedi

Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck, 1915 olayları ile ilgili beklenen açıklamayı yaptı. Alman Cumhurbaşkanı, açıklamasında "soykırım" dedi.

Abone ol

Diasporanın soykırım yalanına Almanya Cumhurbaşkanı Joachim Gauck da dahil oldu. Gauck, olayların 100. yılı nedeniyle yaptığı açıklamada "soykırım" ifadesini kullandı.

"Ermenilerin kaderi 20'nci yüzyıla dehşet veren bir şekilde damgasını vuran toplu kıyım, etnik temizlik, tehcirler ve evet soykırım tarihi için bir örnektir" diyen Gauck, Ermenilerin kadın erken, çocuk yaşlı fark gözetilmeksizin, diri diri yakıldığını öne sürdü.

Konuşmasını "Ermenilere, Süryanilere ve Pontus-Rumlarına uygulanan soykırımı anma töreni"nde yapan Gauck, 1. Dünya Savaşı'ndaki müttefiklik nedeniyle Osmanlıyla olan ilişkileri tehlikeye atmak istemediklerini savundu. Gauck bu nedenle de Alman tanıkların ve diplomatların gönderdiği bilgileri görmezden geldiklerini iddia etti.

Öte yandan, Alman Parlamentosu da 1915 olaylarıyla ilgili "katliam, etnik temizlik, tehcir ve soykırım tarihine bir örnektir" ifadesinin yer aldığı bildiriyi görüşüyor. Bildiri parlamentoda onaylanırsa kamuoyuna okunacak.

ulusalkanal.com.tr

Tuğçe davası bugün başlıyor Dünya Girit açıklarında deprem! Dünya Melbourne'de soykırım yalanına karşı Vatan nöbeti Dünya Mısır ve Türkiye arasındaki o anlaşma sona erdi Dünya