İzmir fayının 7 büyüklüğünde deprem ürettiği tespit edildi

Şehir merkezinden geçen İzmir fayının 7 büyüklüğünde deprem ürettiği tespit edildi. Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, Milattan Sonra 178 ve 1688 yıllarında 7 büyüklüğünde deprem meydana geldiğini açıkladı.

Abone ol

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi İzmir'deki fay hatlarını inceliyor. 2 yıldır yürütülen proje kapsamında 5 fay hattının tarihsel katalogları yeniden taranıyor.

Projenin başında bulunan Prof. Dr. Hasan Sözbilir, İzmir fayında milattan sonra 178 ve 1688 yıllarında 7 büyüklüğünde deprem ürettiğini söyledi.

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma ve Uygulama Merkezi, İzmir’in yerleşim bölgelerinden geçen en tehlikeli 5 fayda hendek çalışması yürütüyor. Bu sayede fayların eski deprem izleri ve deprem üretme potansiyelleri tespit ediliyor..

İzmir'deki fayların önemli bir bölümünün kent merkezlerinden geçtiğini ifade eden Prof. Dr. Hasan Sözbilir, tehlikede olan binaların depreme dayanıklı hale getirilmesini önerdi.

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanlığı: AB, Doğu Akdeniz'e ilişkin itidal çağrılarını Yunanistan ve GKRY'ye yapmalı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın açıklayacağı müjde ne? Açıklama saati belli oldu Gündem ABD'li yetkili, Türkiye'nin düzenlediği operasyonları değerlendirdi Gündem Teröristlerin maket uçaklarla saldırı girişimi Mehmetçiğin dikkati sayesinde önlendi Gündem