Okula silahlı baskın

Kendilerinin hakim koruması olduğu belirtilen iki kişi ellerinde silahlarla Ankara Elvankent’te bulunan bir ilkokulu bastı. Okulun 20 yıllık hizmetlisini darp etti, silah çekti.

Abone ol

Kendilerinin hakim koruması olduğu belirtilen iki kişi okulu bastı, okulun 20 yıllık çalışanına silah çekti. Yaşananlar okulun güvenlik kameraları tarafından saniye saniye kaydedildi.

Olay geçen Çarşamba saat 17:00 sıralarında yaşandı, okulda ders saatiydi. Kendisinin hakim eşi olduğu belirtilen Aslı Başpınar, yanında eli silahlı iki kişiyle okula geldi. Eli silahlı kişiler okulun 20 yıllık hizmetlisi Adil Özbek’i darp etti. Sesler üzerine öğretmenler ve okul müdürü olay yerine koştu. Saldırganlar uzaklaştırıldı.

Gerginliğin bir süre önce yaşanan bir tartışmadan kaynaklandığı öğrenildi. Aslı Başpınar’ın, ders saatinde okula zorla girmek istediği ve görevliyle aralarında tartışma yaşandığı belirtildi. Bu tartışma üzerine Başpınarın okulun hizmetlisi Özbek'in gözünü korkutmak istediği ifade edildi.

Ağır darbeler sonucu rapor alan Özbek, darp eden kişiler hakkında ise suç duyurusunda bulundu.

Eğitim iş Genel Sekreteri Mehmet Altıntop da okula gelerek konuyla ilgili basın açıklaması yaptı. Altıntop, Hükümetin devlet okullarına sahip çıkmadığını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Arınç hem ağladı hem ağlattı Gündem “Milliyetçi, devrimci ve halkçıların bir partide birleşme zamanın geldi“ Gündem Raylı sistem üzerindeki servisler kalkacak Gündem Açılım ortada kaldı Gündem