Aktif görevde olan üst düzey 7 polisin, programı kullandığı tespit edildi

Emniyet Genel Müdürlüğü'nde aktif görevli üst düzey 7 polisin FETÖ'nün haberleşme ağı ByLock'u kullandığı tespit edildi. Müdürlükte görevli, 4 daire başkanı, 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürünün son dönemdeki faaliyetleri incelemeye alındı. Öte yandan, uzun zamandır bekleyen il emniyet müdürleri kararnamesinin de tamamlandığı öğrenildi.

Abone ol

Kamu görevlileri, bürokratlar, milletvekilleri derken Emniyet Genel Müdürlüğü'nde görevli polislerin de FETÖ'nün haberleşme programı ByLock'u kullandığı öğrenildi.

Hürriyetin haberine göre, haberleşme programını Emniyet Genel Müdürlüğü'nde 4 daire başkanı, 2 daire başkan yardımcısı ve 1 il emniyet müdürünün kullandığı ortaya çıktı.

Habere göre, MİT'in deşifre ettiği ByLock kullanıcılarına ait listede yer alan 7 polis aktif görevde bulunuyor. Listedeki bu isimlerin son dönemdeki faaliyetleri de incelemeye alındı.

Ayrıca, ilk incelemelerde 53 bin civarında olan ByLock kullanıcısı sayısının, araştırmanın devamında 180 bine çıktığı belirtildi.

Eski Başbakan Ahmet Davutoğlu ve eski İçişleri Bakanı Efkan Ala döneminde bir türlü çıkartılmayan il emniyet müdürleri kararnamesinin de tamamlandığı öğrenildi. Kararname üzerinde, polislerin ByLock programını kullanması ve FETÖ ile ilişkisinin etkili olduğu konuşuluyor.

Süleyman Soylu'nun İçişleri Bakanlığı görevine gelmesinin ardından kararnameye son halinin verdiği ifade edildi. Kararnamenin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Amerika'dan dönmesinin ardından yayınlanması planlanıyor.

Hazırlanan kararname ile 40 ilin emniyet müdürü ile birçok emniyet dair başkanının değişeceği belirtiliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP, CHP ve MHP temsilcileri, taslak metin için bir araya geldi Gündem Türk uçakları, Rusya’yı bilgilendirerek Suriye’de sorti yapıyor Gündem Melih Gökçek, CHP miletvekili Emir'in iddiasına yanıt verdi Gündem FETÖ bu ülkelerde darbe yapabilir Gündem