"Türk-Rus dostluğu ABD’yi geriyor"

Washington yönetiminin iki numaralı ismi ABD Başkan Yardımcısı Joe Biden’ın Türkiye temasları dünyanın gündeminde. Dış basın, Biden’ın Türkiye’nin tansiyonunu düşürmek için yoğun çaba sarf ettiğini ama başaramadığını yazdı. Rus haber sitesi Sputnik News ise Biden’ın ziyaretini, “Türk Rus dostluğu, ABD’yi geriyor.” şeklinde yorumladı.

Abone ol

ABD’nin ikinci adamı Joe Biden Türkiye’ye geldi. Etrafa gülücükler saçtı, “size hayranız, biz dostuz” dedi hatta geç geldiği için özür bile diledi. Ancak Washington’a eli boş döndü.

Dünya medyası ABD Başkan Yardımcısının Türkiye ziyaretini “Biden’ın Türkiye’yi müttefik tutmak için gösterdiği büyük çaba” olarak yorumladı.

ABD’nin 73 yaşındaki siyasetçisinin Ankara’da bütün hünerlerini kullandığı ancak Türklerin kaygılarını gideremediği ifade edildi.

Biden’ın ziyaretine ilişkin dikkat çeken yorum Rus haber sitesi Sputnik’ten geldi. “Türk Rus dostluğu ABD’yi geriyor” başlıklı haberde, ABD’nin Türkiye’den yeni dış politikasına ilişkin açıklama istediği öne sürüldü.

İngiltere merkezli ünlü haber ajansı Reuters Biden’ın Türkiye ziyaretini, “Biden Türkiye ziyareti ile dengeleri korumak istiyor” başlığıyla özetledi.

ABD’nin Türkiye ile ilişkilerini düzeltmesi için FETÖ lideri Gülen’i iade etmesi gerektiğini vurgulayan Reuters, aksi takdirde Biden’ın içtiği Türk kahvesinin hiçbir manası olmayacağı vurgusu yapıldı.

ABD’nin ünlü gazetelerinden Washington Post ise Biden’ın Türkiye ile işbirliğini sürdürmek için uğraştığını kaydetti.

USATODAY haber sitesi de “Biden NATO müttefikiyle bağları geliştirmeye çalışıyor” yorumunda bulundu.

Uluslararası yayın yapan Katar merkezli haber kanalı Al Jazeere , Biden’ın Türkiye’nin baskılarını kırmak için ziyarette bulunduğunu takipçilerine aktardı.

Türkiye ve ABD’nin birçok konuda fikir ayrılığı yaşadığını belirten Al Jazeere, gelişmelere göre İncirlik hava üssünün de tartışmaya açılabileceği yorumunu yaptı.

ulusalkanal.com.tr

Şehitler son yolculuğuna uğurlandı Gündem Amiral Soner Polat: TSK'dan ABD-İsrail Koridoru'na balyoz! Gündem Fırat Kalkanı harekatının ayrıntıları netleşti Gündem Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, Dışişleri Bakanlığı'nın o sınavları için düğmeye bastı Gündem