İsrail’den PYD'ye destek açıklaması

İsrail PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahlandırılmasını istedi. İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Sünni Araplar ile Kürt güçlerinin silahla donatılması gerektiğini savundu. Yalon, "yerli güçlere tam destek verilmeli. Destek, Kürtler’i, Sünni Araplar’ı ve Beşar Esad ile İran’a karşı olan güçleri kapsamalı” ifadelerini kullandı.

Abone ol

İsrail Suriye'de terör gruplarının silahlandırılmasını istedi, özellikle de PKK'nın Suriye kolu PYD'nin silahla donatılması çağrısında bulundu.

Amerika Birleşik Devletleri’nin başkenti Washington’da bulunan Brookings Enstitüsü’nde bir panele katılan İsrail Savunma Bakanı Moşe Yalon, Kürt güçlerinin silahla donatılması gerektiğini söyledi.

IŞİD’e karşı savaşın öncülüğünü ABD’nin yapmasının önemli olduğunu belirten Yalon, “Asker gönderilmeden IŞİD’in ortadan kalkması isteniyorsa, yerli güçlere tam destek verilmeli. Destek, Kürtler’i, Sünni Araplar’ı ve Beşar Esad ile İran’a karşı olan güçleri kapsamalı” dedi.

İsrail Savunma Bakanı, ülkesinin, Hristiyan, Yahudi, Budist veya başka inançlardan IŞİD’lileri de yok etmeye hazır olduğunu belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Aden Valisi öldürüldü! Saldırıyı IŞİD üstlendi Dünya Rusya ABD'yi suçladı Dünya Denizden hazine çıktı Dünya Londra metrosunda saldırı Dünya