Antalya Rehberler Odası, Cumhuriyet Meydanına karanfil bıraktı

Abone ol

Antalya Rehberler Odası, İstanbul Sultanahmet’te IŞİD tarafından gerçekleştirilen canlı bomba saldırısında hayatını kaybeden 11 turist için Cumhuriyet meydanında toplandı. 50'ye yakın rehber ve Türkiye'ye ziyaret gelen turistler Cumhuriyet Meydanına karanfil bıraktı.

Gerçekleşen terör olayının sadece İstanbul bazında değerlendirilmesinin yanlış olduğunu belirten ARO yönetim kurulu üyesi Mustafa Yalçınkaya, olayın Türkiye turizmini ve imajını kötü etkilediğini vurguladı.

Alman turist grubunun rehberi Sibel Şatıroğlu'nun canlı bombayı fark ederek grubunu uyarmasına da değinen Yalçınkaya, "Rehber arkadaşımız Sibel Şatıroğlu'nun cesur bir duruşu var. Kendisi grubunu uyararaktan daha büyük bir faciaların olmasını engelleyen bir iş ahlakı sergilemiştir. Turist rehberinin ülkeyi tanıtma da ki önemi ve grubun emniyeti ile ilgili aldığı tedbirlerin bir kere daha kamuoyunca düşünülmesini uygun görüyoruz." dedi.

Haber-Fotoğraf: Merve Demirağ/ANTALYA

ulusalkanal.com.tr

Sahte içkiden ölenlerin sayısı yükseldi Yurt Bir kadın cinayeti daha! Yurt Sahte rakı can almaya devam ediyor Yurt Otomobil trenin altında kaldı: 1 yaralı Yurt