Rusya meydan okudu: Ateşle oynuyorsunuz üzüleceksiniz

Rusya ve İngiltere arasında yaşanan 'ajan krizi' Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyinde tartışıldı. Konseyde Londra'nın Rusya'nın diğer ülkelerle ilişkilerini 'zehirlediğini' belirten Rusya, İngiltere'yi "Ateşle oynuyorsunuz" diye uyardı

Abone ol

Rusya, İngiltere'nin propaganda savaşına meydan okudu, ''Ateşle oynuyorsunuz, üzüleceksiniz" diye uyardı.

Birleşmiş Milletler Güvenlik Konseyi, eski Rus ajanı Skripal ile kızı Yulia'nın zehirlenmesi olayındaki suçlamaları görüşmek üzere toplandı.

Konseyde Rusya ve İngiltere karşı karşıya geldi. Rusya'nın Birleşmiş Milletler Daimi Temsilcisi Vasily Nebenzya, Londra'nın, Rusya'nın diğer ülkelerle olan ilişkisini "zehirlediğini" söyleyerek uyardı. "Ateşle oynuyorsunuz, üzüleceksiniz" dedi.

İngiltere'nin Rusya'ya karşı yürüttüğü kara propaganda'ya meydan okuyan Nebenzya, İngiltere'nin BM Daimi Temsilcisi Karen Pierce'a ''Daha iyi bir sahte hikaye ortaya atamaz mıydınız?" diye seslendi.

Karen Pierce ise Rusya'yı devlet destekli suikastlar düzenlemekle suçladı.

Pierce ayrıca, Rusya'nın, Skripal'in kızı Yulia ile görüşme talebini aldıklarını ve Yulia'nın vereceği cevabı beklediklerini de sözlerine ekledi.

Rusya ve İngiltere arasındaki kriz, ajan Sergey Skripal ile kızı Yulia’nın 4 Mart’ta Salisbury kentinde zehirlenmesinin ardından başlamıştı.

İngiltere zehirlenme olayıyla ilgili Rusya'yı suçlamış, Batı ülkelerini, Rus diplomatları sınır dışı etmesi konusunda kışkırtmıştı.

ulusal.com.tr

ABD ekonomisinde Çin depremi Dünya Putin ve Macron'dan 'Ankara' görüşmesi Dünya Telegram'ın Rusya'da yasaklanması için dava açıldı Dünya Genelkurmay 'çatı' davasında gerginlik Dünya