Erdoğan konuştu, Vali Türk-İş'i çağırdı

1 Mayıs'ın İstanbul'da nerede kutlanacak. Başbakan Erdoğan 1 Mayıs demedi ancak, "Taksim’de Kadıköy’de miting yapmak mümkün değil" sözlerinin ardından İstanbul Valiliği Türk-İş ile görüşme yapmak istedi. Şu ana kadar görüşme gerçekleşmedi ancak Türk-İş 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlamakta kararlı.

Abone ol

Başbakan Erdoğan'ın bu sözleri, 1 Mayıs öncesi İstanbul Valiliği'ni de hareketlendirdi. Valilik, 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlamak isteyen Türk-İş'i görüşmeye çağırdı.

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak'ı makamına davet etti. Ancak yoğunluk nedeniyle görüşme yapılmadı.

Valilik, 1 Mayıs 'ın Kadıköy'de kutlanıp kutlanamayacağı konusunda, Türk-İş'e yazılı tebligat yapacaklarını bildirdi. Oysa daha geçen hafta İçişleri Bakanı Efkan Ala, 1 Mayıs'ın Kadıköy'de kutlanabileceğini söylemişti.

İzin çıkar çıkmaz ama Türk-İş 1 Mayıs'ı Kadıköy'de kutlamaya kararlı. Türk-İş 1. Bölge Temsilcisi Faruk Büyükkucak, Türk-İş'in bu konuda geri adım atmayacağını söyledi.

ulusalkanal.com.tr

E- Bilet rezaleti Gündem Tekirdağ'da 1.5 milyon ağaç kesilecek! Gündem Rant çok büyük! Gündem Kuraklık tehlikeli boyutlara ulaştı Gündem