İşte Erdoğan'ın skandal ses kaydı

Abone ol

BaşbakanErdoğan'ın medya sansürü ile ilgili skandal iki ses kaydı daha yayınlandı. Erdoğan, bir ses kaydında MHP Lideri Bahçeli'nin yayından kaldırılması emrini veriyor. Diğerinde ise Habertürk Gazetesi'nde çıkan bir haberi eleştiriyor.

İnternete düşen 3'üncü ses kaydına göre görüşme yine Erdoğan ile Habertürk Televizyonu Yönetim Kurulu Başkanvekili Mehmet Fatih Saraç arasında geçiyor.

Tarih 7 Temmuz 2013. Saat 12.44'ü gösteriyor. Erdoğan, MHP Lideri Bahçeli'nin grup toplantısındaki konuşmasını Habertürk'te canlı olarak izliyor. Ve Fatih Saraç'ı arıyor.

Erdoğan "siz ne yaptığınızın farkında değilsiniz" diyerek Fatih Saraç'ı azarlıyor. Bahçeli'nin konuşmasının yayından kaldırılmasını istiyor. Fatih Saraç ise aldığı talimata karşı "tamam efendim şimdi kestiriyorum" yanıtını veriyor. Ardından yayın kesiliyor.

Fatih Saraç, talimatın ardından Başbakan Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan’ı arıyor. Ve Bahçeli'nin konuşmasını neden yayınladıklarını açıklıyor. Saraç, TRT yayınladığı için Bahçeli'yi canlı verdiklerini söylüyor.

Bir diğer ses kaydı ise 24 Eylül 2013 tarihli. Erdoğan bu kez Habertük'te yayınlanan eleştirel bir sağlık haberine kızıyor. Ve yine Fatih Saraç'ı arıyor.

Haberde 3 yaşında ve 3,5 kilo olan Sedef adlı çocuğun her yere başvurulmasına rağmen tedavi edilememesi yer alıyor. Erdoğan buna kızınca, Habertürk editörle birlikte haberi yapan 4 kişiyi işten çıkarıyor.

İş bununla da bitmiyor. Habertürk, Sağlık Bakanlığı ile iletişime geçiyor. Ve "Bakanlık Sedef için seferber oldu" başlığıyla birinci sayfadan haber yapıyor.

ulusalkanal.com.tr

İstiklal'de orantısız polis şiddeti Gündem Kıbrıs'ta Amerikan süreci Gündem Gönüllüler 10 yaşında Gündem Feyzioğlu'ndan Gül'e veto mektubu Gündem