Meclis Başkanlığı için adaylık başvuru süresi bugün bitiyor

Meclis Başkanlığı için adaylık başvuru süresi bugün bitiyor. Saat 24'e kadar yeni bir adaylık başvurusu olmazsa 5 isim başkanlık için yarışacak. 20 Kasım Pazartesi günü de milletvekilleri yeni Meclis Başkanı için sandık başına gidecek. Yeni başkan için 4 turlu gizli seçim yapılacak.

Abone ol

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı için 12 Kasım'da başlayan adaylık başvuru süresi saat 24'te sona erecek.

Gün sonuna kadar yeni bir başkan adayı çıkmazsa başvurusunu yapan 5 isim Meclis Başkanlığı için yarışacak. Buna göre, AKP'nin adayı mevcut Başkan İsmail Kahraman, CHP'nin İzmir Milletvekili Zekeriya Temizel, MHP'nin ise İstanbul Milletvekili Celal Adan olacak.

İYİ Parti adına Kayseri Milletvekili Yusuf Halaçoğlu, PKK'nın siyasal uzantısı HDP adına ise tutuklu milletvekili Selma Irmak seçime girecek.

20 Kasım Pazartesi günü milletvekilleri yeni başkan için sandık başına gidecek. Seçim 4 turlu ve gizli olacak. İlk iki turda üye tamsayısının üçte ikisi olan 367, üçüncü turda ise üye tamsayısının salt çoğunluğu yani 276 aranacak. Bu turda da seçim olmazsa en çok oyu alan iki isim için 4'üncü oylama yapılacak. Burada en çok oyu alan kişi başkan seçilmiş olacak.

ulusal.com.tr

Erdoğan, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Doha'daki üssünü ziyaret etti Gündem Türkiye, Rusya ve İran'dan Suriye zirvesi! Cumhurbaşkanlığı Sözcüsü Kalın'dan açıklama Gündem IŞİD'in kullandığı ABD, Avrupa ve İsrail yapımı silahlar bulundu Gündem Recep Sert'ten şok haber! Tutuklandı Gündem