İSPARK ile birlikte 5 İBB şirketinde işçiler greve gidiyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde işçiler greve hazırlanıyor. Aralarında İSPARK'ın da bulunduğu belediye bünyesindeki 5 şirket ile yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç vermedi. Belediye şirketlerinde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası, 6 Eylül'de greve gitme kararı aldı. O karar işçilere kısa mesaj ile bildirildi ancak uygulamaya konulmadı. Sendika işveren ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Abone ol

Hak-İş'e bağlı Hizmet-İş Sendikası ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi'ne bağlı 5 şirket arasında yürütülen toplu iş sözleşmesi görüşmeleri sonuç vermedi, sendika grev kararı aldı.

Hizmet-İş Sendikası örgütlü olduğu belediyenin asfalt ve yol işlerini yapan İSFALT, belediyeye beton tedarik eden İSTON, İstanbul Kültür A.Ş., İSPARK ve belediyenin Ulaşım Haberleşme ve Güvenlik işlerini üstlenen İSBAK yönetimleri ile toplu sözleşme masasına oturdu. Ancak 6 ay süren görüşmelerde anlaşma sağlanamadı ve şirketlerde örgütlü olan Hizmet-İş Sendikası, 6 Eylül'de grev kararı aldı.

Grev kararı işçilere mesaj ile iletilirken, sendika yöneticileri, işveren ile görüşmelerin devam ettiğini açıkladı.

Yıllık cirosu 233 milyon TL'ye ulaşan İSPARK, 2015 yılında kendini 1 milyon lira zararda göstermişti.

ulusalkanal.com.tr

Oktay Aydınlatma Fabrikası'ndan 7 işçi çıkarıldı Ekonomi Benzin ve motorine zam toplamda 18 kuruş zam yapıldı Ekonomi Akın İpek'in 18 şirketi TMSF'ye devredildi Ekonomi 2016 yılı ikinci çeyrek büyüme rakamları açıklandı Ekonomi