F Tipi örgütün para babası yakalandı mı?

Konya'da gözaltına alınan avukat Memduh Oğuz'un, F tipi yapının para akışını sağlayan yöneticilerinden biri olduğu öne sürüldü. İddiaya göre Oğuz, açtığı 10 ayrı hukuk bürosunda iş adamlarının dosyalarını takip ediyor, kapattırdığı dosyalar için para alıyordu. Bu paralar da Amerika'daki bir hesaba yönlendiriliyordu.

Abone ol

Konya'da sürdürülen F tipi örgüt soruşturması kapsamında gözaltına alınan avukat Memduh Oğuz'un, örgütün para akışında etkin olduğu öne sürüldü.

Yenişafak gazetesinin haberine göre, bir dönem PFDK üyesi de olan Memduh Oğuz'un gözaltına alınması ile cemaatin para kaynağı olarak kurduğu paravan hukuk bürolarını da ortaya çıkardı.

Konya Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturmada örgütün finans ve avukat yapılanmasına ilişkin de önemli deliller elde edildi. Oğuz'un cemaate para sağlamak amacıyla yurt çapında paravan hukuk büroları kurduğu tespit edildi.

İddiaya göre, Memduh Oğuz iş adamları hakkında açılan davaları kapattırıyordu. Bu yöntemle örgüte "himmet" toplanıyordu. Oğuz topladığı paraları ABD'deki bir hesaba yönlendiriyordu.

Tutuklama istemiyle adliyeye sevk edilen Oğuz ve sekreteri F.N.P., yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakıldı.

ulusalkanal.com.tr

Yolun sonu görünüyor Gündem Erdoğan: Gemide Türk Bayrağı olsaydı... Gündem Soma'da unutulmayanlar! Gündem Ültimatom gibi açıklama! AKP hükümetini suçladı Gündem