Trump, yeni vize sınırlaması getiren düzenlemeyi imzaladı

Amerika Başkanı Donald Trump, ikinci kez vize yasağı kararnamesi çıkardı. 7 ülkenin vatandaşlarına vize yasağı getiren ilk kararname iptal edilmişti. Bu kez çıkarılan kararnamede Irak yer almadı.

Abone ol

Amerika Başkanı Donald Trump, 6 ülke vatandaşlarına 3 ay yeni vize yasağı getiren ve Amerika'nın mülteci programını 4 ay askıya alan yeni vize düzenlemesini imzaladı.

ABD Dışişleri Bakanı Rex Tillerson, yeni kararnamenin ABD güvenliği adına önemli bir adım olduğunu belirtti

Beyaz Saray'dan yapılan açıklamada vize sınırlaması getirilen ülkelerin İran, Suriye, Somali, Sudan, Yemen ve Libya olduğu belirtildi.

Daha önce imzalanan kararnamede yer alan Irak’ın yeni kararnameden çıkarılması dikkat çekti. Beyaz Saray’ın açıklamasında, daha önce listede yer alan Irak'ın, "ABD'nin terörle mücadelesine verdiği destek göz önünde bulundurularak" yeni düzenlemede listeden çıkarıldığı kaydedildi.

Ayrıca yeni düzenlemeden ABD'de yasal oturma hakkına sahip Yeşil Kartıların ve halihazırda geçerli bir Amerikan vizesi taşıyanların etkilenmeyeceği ifade edildi.

Yeni kararnamede ABD'ye alınan mülteciler konusunda da yeni bir düzenlemenin getirilmesi dikkat çekti. Yeni kararnamenin uygulamaya geçmesiyle birlikte ABD, 4 ay süreyle hiçbir ülkeden mülteci kabul etmeyecek.

Trump’ın 27 Ocak’ta imzaladığı ilk kararnamedeSuriye, Irak, İran, Yemen, Libya, Sudan ve Somali vatandaşlarına 3 ay boyunca ABD’ye giriş yasağı getirilmişti. Kararnamenin yürütmesi federal mahkeme kararıyla durdurulmuştu.

ulusalkanal.com.tr

Fransa'da seçimler için siber saldırı endişesi Dünya AB'den savunma adımı Dünya McGuinness'in hastaneye yatırıldığı iddiası Dünya Fransa Savunma Bakanı Drian Lübnan'da Dünya