Ekrem İmamoğlu: Selahattin Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim! Bugün de hala aynı kanaatteyim

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Barzani'nin kanalı Rudaw'a röportaj veren İmamoğlu, HDP'nin eski Eş Genel Başkanı Demirtaş hakkında ise "Türkiye için fırsattı" ifadesini kullandı.

Abone ol

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Rudaw'ın sorularını yanıtladı.

İmamoğlu, şunları söyledi:

"Ben hukukun üstünlüğüne inanan biriyim. Hukukun yavaş işlediği ya da hukukta çifte standarttın oluştuğu yerde süreçlerin topluma bir fayda getirmeyeceği kanaatindeyim. Ben Sayın Demirtaş’la ilgili süreci birebir irdeledim, araştırdım ve bu konuda fikir sahibiyim dersem sizi de yanıltmış olurum. Ancak suçların netleşmediği ve insanların fikirleri nedeniyle ya da söyledikleri bazı sözlerden dolayı suçlandığında yaşadığı ızdırapları bu ülke geçmişte çokça çekti. Eğer örnek verirsek bunu yaşayanlardan biri de Sayın Cumhurbaşkanı. Dolayısıyla Sayın Demirtaş’ın siyasette aktif olduğu dönemde çizdiği çizgiyi beğenenlerden biriydim. Gerçekten de barışçıl, uzlaşmacı ve evrensel değerleri öne çıkaran dili vardı. Bundan da çok mutluluk duydum. Hatta kendi adıma bunun Türkiye için bir fırsat olabileceğini ve birçok duvarı yıkabileceğini de dile getirdim. Bugün de hala aynı kanaatteyim. O dilin geçerli olduğu bu ülkede çok daha mutlu olabileceğimizi görüyorum. Bu bağlamda böyle siyasi bir çizgisi olan bir insanın benim hakkımda pozitif bir şey söylemesi elbette beni mutlu etmiştir. Tabi bu söylem seçmende ne kadar etkili olur, olmaz bu benim tespit edebileceğim bir şey değil. Ama elbette beni mutlu etmiştir."

DEMİRTAŞ'IN SUÇLARI

Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ın "terör örgütü yöneticiliği", "terör örgütü propagandası yapmak", "Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Yasası'na muhalefet", "halkı kin ve düşmanlığa alenen tahrik", "halkı kanunlara uymamaya tahrik", "suç işlemeye tahrik", "suçu ve suçluyu övme" suçlarından yargılanmasına devam edilmişti.

ulusal.com.tr

Binali Yıldırım'dan Ekrem İmamoğlu açıklaması: Son söz YSK'nındır Gündem Mehmet Öz'den asılsız reklam uyarısı Gündem Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan yerel seçim sonuçları, ekonomi, İstanbul açıklaması ve Financial Times gazetesine tepki ile birlik, beraberlik mesajı Gündem Vatan Partisi Öncü Gençlik'ten Oda TV'ye yanıt Gündem