IŞİD için canlı bomba olduğunu itiraf etti

İstanbul'da terör örgütlerine yönelik operasyonlarda gözaltına alınan 5 kişi daha tutuklandı. Mahkeme sorgusu tamamlanan 15 şüpheliden 3'ü IŞİD, 2'si ise PKK üyeliğinden tutuklandı. 10 şüpheli ise serbest bırakıldı. Bursa'da da 8 şüpheli PKK üyeliğinden tutuklanarak cezaevine gönderildi. Konya'da gözaltına alınan şüphelilerden F. K. ise ifadesinde IŞİD için canlı bomba olduğunu itiraf etti.

Abone ol

Yurt genelinde terör örgütlerine yönelik başlatılan operasyonlar kapsamında İstanbul'da gözaltına alınan 15 şüpheli adliyeye sevk edildi.

Adliye sevk edilen 15 kişi nöbetçi hakim karşısına çıkarıldı. PKK üyeliği ile suçlanan 8 şüpheliden 2'si örgüt üyeliği suçlaması ile tutuklandı, 6 şüpheliyi ise serbest bırakıldı.

Mahkeme sorgusu tamamlanan ve IŞİD üyesi olduğu iddia edilen 5 kişiden de 3'ü tutuklandı. Tutuklananlar arasında örgütün İstanbul emiri olduğu iddia edilen Abdullah Abdullayev de bulunuyor.

Konya'daki operasyonlarda gözaltına alınan 16 kişini emniyet sorguları bitti. Gözaltındaki F.K. isimli kadın, IŞİD üyesi ve "canlı bomba" olduğu iddiasını kabul etti. Diğer zanlılar da benzer ifadeler verdi, çatışma bölgelerinde bulunduklarını kabul ettiler.

Bursa'da sabah saatlerinde adliyeye sevk edilen 8 kişiden 6'sı tutuklandı. PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi olmaktan tutuklanan şahıslar; eylemlerde yol kapatıp polise taş atmak ve eylemcileri kışkırtmakla suçlandı.

Adana'da gözaltına alınan PKK'nın gençlik yapılanması YDG/H üyesi 2'si kadın 6 kişi adliyeye sevk edildi. Şüphelilerin Suruç'ta yaşanan bombalı saldırının ardından yapılan gösterilerde yol kapatıp molotof kokteyli, havai fişek ve el yapımı bombalarla polise saldırdığı iddia ediliyor.

ulusalkanal.com.tr

AKP'den açılım açıklaması Gündem "Kuzey Irak’a kara operasyonu an meselesi" Gündem PKK bir polisi kaçırdı Gündem AKP Genel Başkan Yardımcısı Şentop: Parti kapatma sebebidir Gündem