CHP'den PKK açıklaması: PKK ile masaya oturacağız

CHP iktidara geldiğinde PKK ile müzakere masasında oturacak. Bu açıklamayı, CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke yaptı. İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısında konuşan Böke, bir meclis üyesinin "Masaya oturacağız dediğiniz örgütlerin içinde PKK da var mı?" sorusuna "Tabii ki PKK da var" yanıtını verdi. Böke daha sonra ise sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirten ikinci bir açıklama yaptı.

Abone ol

CHP Genel Başkan Yardımcısı Selin Sayek Böke partisinin PKK ile masaya oturabileceğini açıkladı.

Konu milletvekillerinin konuk olarak katıldığı İzmir Ticaret Odası Meclis toplantısında gündeme geldi. CHP'li Böke terörün çözümü için Meclis’te her partiden eşit sayıda temsilciden oluşan bir komisyon kurulması gerektiğini kaydetti.

Ardından bir Belediye Meclis'i üyesi Böke'ye "hangi örgütleri muhatap alacaklarını" sordu. Böke, "Masaya oturacağız dediğiniz örgütlerin içinde PKK da var mı?" sorusuna "Tabii ki PKK da var" diye yanıt verdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Kürt sorununu Meclis dışı aktörle görüşme zorunluluğunun olduğunu belirtti.

Böke, ayrıca HDP'nin Meclis'te olmasını savundu.

Basına yansıyan bu haberlerden sonra Böke "yanlış anlaşıldım" diyerek yeni bir açıklama yaptı. Böke, “Biz bir görüşme yaparak değil ama onların bu sürecin işlemesi açısından üzerlerine düşeni yapmasını sağlayacak adımların atılmasını meşru aktörlerle sağlamalıyız” ifadelerini kullandı.

CHP Ankara Milletvekili Murat Emir de Ulusal Kanal'a konuyla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

ulusalkanal.com.tr

Özel okullaşamada rekor Gündem “Türkiye’nin Kandil'i” yıkılıyor Gündem Bülent Arınç'a bir cevap da Hayati Yazıcı'dan Gündem İddianame tamamlandı: 1 numaralı sanık Fethullah Gülen Gündem