John Hurt hayatını kaybetti

Harry Potter ve V for Vendetta filmlerinin yıldızı John Hurt hayatını kaybetti. Bir süredir kanserle mücadele eden Holywood yıldızı 77 yaşındaydı.

Abone ol

İngiliz oyuncu John Hurt pankreas kanseriyle mücadelesine yenik düştü. 50 yıllık kariyeri boyunca 200'ün üzerinde rol alan oyuncu en çok Harry Potter ve V for Vendetta filmlerindeki rolleriyle tanınıyordu.

Hurt, Harry Potter serisinde asa ustası Garrick Ollivander'ı (Gerik Ollivandır), V for Vendetta'da ise faşist lider Adam Susan'ı canlandırmıştı.

İki kez Oscar'a aday gösterilen sanatçı, 1 Altın Küre ve 4 BAFTA ödülü sahibiydi. Sanatçı aynı zamanda oyunculuk alanındaki hizmetleri nedeniyle şövalye ilan edilmişti.

Hurt, oyunculuk kariyeri boyunca Fil Adam, 1984, Yaratık, Hellboy, Rob Roy gibi birçok önemli filmde oynamış, Yüzüklerin Efendisi ve Dogville gibi çeşitli filmlerde de dublaj sanatçısı olarak yer almıştı.

ulusalkanal.com.tr

Ailesi vefat haberini Engin Cezzar toprağa verildikten sonra duyurdu Kültür Sanat Çamlıhemşin Ayder Kardan Adam Şenliği Kültür Sanat 12. Çambaşı Yayla Festivali Kültür Sanat Milas'ta inşaat alanında yapılan kazı çalışması Kültür Sanat