"İncirlik mutabakatı Türkiye’nin PKK’yla olan mücadelesine zarar veriyor"

Amerika, Rusya’nın Suriye’deki hava operasyonlarının ardından İncirlik Üssü’ndeki etkinliğini artırıyor. Son olarak ABD Hava Kuvvetlerine ait, "Tank avcısı" olarak bilinen A-10 uçaklarından 6'sı İncirlik'e geldi. 21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü’nden Cahit Armağan Dilek konuyu Ulusal Kanal’a değerlendirdi. Dilek “Ucu açık İncirlik mutabakatına son verilmeli, mutabakat Türkiye’nin PKK’yla olan mücadelesine zarar veriyor ” dedi.

Abone ol

Rusya'nın Suriye'deki hava operasyonları karşısında çaresiz kalan Washington İncirlik Üssü'nde etkinliğini artırıyor.

Washington yönetimi, son olarak A-10 uçaklarından 6'sını önceki gün İncirlik üssüne taşıdı.

21’inci Yüzyıl Türkiye Enstitüsü Politik, Sosyal ve Kültürel Araştırmalar Merkezi Başkanı Cahit Armağan Dilek konuya ilişkin Ulusal Kanal’a konuştu.”İncirlik mutabakatının ucu açık” dedi. Dilek, ABD’nin Ankara’dan izin almama nedenini de açıkladı.

İncirlik mutabakatının Türkiye’nin çıkarlarına aykırı olduğunu hatırlatan Dilek anlaşmaya son verilmesi gerektiğini söyledi.

Dilek’e göre mutabakat Türkiye’nin PKK ile olan mücadelesine zarar veriyor.

ulusalkanal.com.tr

Nuland'ın Ankara temasları sürüyor Gündem Ali Babacan'dan AKP'ye tepki Gündem Vatan Partisi, 24 Ekim'deki İzmir Mitingi için kolları sıvadı Gündem Tayyip Erdoğan Doğu ve Güneydoğu'daki bazı kanaat önderleriyle görüştü Gündem