Türkiye'ye kritik 2 uyarı: Türk bankaları...

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları Fitch ve Moody's Türkiye'yi uyardı. Türk bankacılık sektöründe risklerin arttığını belirten Fitch, küresel piyasa şartlarına yüksek bağımlılık ve diğer yapısal zayıflıkları gerekçe gösterdi. Moody’s de Türkiye’nin, gelişen beş ekonomi arasında dış risklere karşı en hassas ülke olduğunu açıkladı.

Abone ol

Uluslararası Kredi Derecelendirme Kuruluşları Fitch ve Moody's Türkiye'ye ciddi uyarılar yaptı. Fitch, Türkiye’de bankacılık sektörüne dair risklerin arttığını belirtti. Moody's de, Türkiye’nin, gelişen beş ekonomi arasında dış risklere karşı en hassas ülke olduğunu açıkladı.

Kredi profilinin karışık olmaya devam ettiğini keydedilen Fitch açıklamasında, Türkiye ekonomisinin küresel piyasalara "yüksek bağımlılığına" vurgu yapıldı. Çok büyük dış finansman ihtiyacının, yatırımcı güveninde değişiklikleri Türkiye için potansiyel bir risk kaynağı haline getirdiğini belirten Fitch, Türkiye’nın dış likiditesinin kendisi ile aynı not seviyesinde olan ülkelere göre zayıf kaldığını ifade etti. Türkiye’nin BBB- olan kredi notunun "durağan" görünüm yansıttığı belirtildi. FED'in faiz artırım kararından sonra da Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası'nın faiz silahını kullanacağı öngörüldü.

Moody's de Türkiye'ye uyarılar yaptı. Moody’s Türkiye’nin, dış sermayeye yüksek bağımlılığı ve yıllık dış borç oranı ile yükselen siyasi riskler göz önüne alındığında gelişen beş ekonomi arasında dış risklere karşı en hassas ülke olduğunu açıkladı.

Moody’s'in Türkiye, Brezilya, Güney Afrika, Hindistan ve Endonezya üzerine yazdığı bir raporda, küresel sermaye akımları sonucu Brezilya ve Türkiye’nin 2015 yılının ilk yarısında en büyük kur ve döviz rezervi kaybı yaşayan ülkeler olduğu belirtildi.

ulusalkanal.com.tr

SGK'dan açıklama: Ancak sadece bu yeterli değil... Ekonomi Merkez’in statik dengesi kaymış Ekonomi Körfez fonu gözünü Türk bankalarına dikti Ekonomi Merkez Bankası faiz kararı sonrası dolar ne kadar oldu Ekonomi