Karar inanılır gibi değil ama maalesef gerçek!

Yıllarca imzasız belgelerle Türk Ordusunu yargıladılar... Yetmedi binlerce yıl hapisle cezalandırırdılar. Şimdi aynı hakimler, başka bir davada, "imzasız belge delil sayılmaz" diyerek beraat kararı verdiler... İnanılır gibi değil ama maalesef gerçek.

Abone ol

Türk subaylarına binlerce yıl hapis cezası verildi, imzasız dijital veriler delil kabul edildi. Cezayı veren Balyoz mahkemesinin Başkanı Ömer Diken, "belge" diye savunduğu imzasız belgelerle ilgili bir başka davada tam aksi karara imza attı.

Diken, yeni görev yeri olan Bakırköy Adliyesi'ndeki bir davanın kararında, "İmzasız belgelerin delil olarak kabul edilemeyeceğini" belirtti.

Karar, İstanbul 15'inci Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen bir çek senet davasında alındı. Diken'in kararında, “suça konu çekte sanığın imzasının bulunmadığı" gerekçe gösterildi, sanık beraat etti.

Oysa Balyoz davasında, delil olarak gösterilen belgelerin hiçbirinde imza bulunmuyordu. Aynı Ömer Diken, dijital verilerin imzasız olmasını dikkate almayarak, söz konusu belgeleri delil kabul etmişti.

Bu çarpıcı çelişkiyi, duruşmada avukat Serkan Günel gündeme getirdi. Aynı zamanda Balyoz davasında da avukat olan Günel, Balyoz davası kararındaki çelişkiye dikkat çekti. Hakim Diken'in yanıtı da bir o kadar çarpıcı oldu.

Ömer Diken, avukat Serkan Günel’in bu sözlerine “O başka bu başka” diyerek yanıt verdi.

ulusalkanal.com.tr

Maliye Bakanlığı'nda olay yaratan değişiklik Gündem AKP cenneti satıyor! Gündem Askeri helikoptere ateş açıldı Gündem CHP Liderinden provokasyon uyarısı! Gündem