Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem: Çoklu Baro Sistemi FETÖ’nün planıydı
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem Çoklu Baro Sistemi hakkında konuştu. Buna benzer bir sistemi geçmişte FETÖ’cülerin gündeme getirdiğini hatırlatan Senem, Çoklu Baro Sistemi’ne karşı olduklarını söyledi. Senem, Ankara’ya yürüyen baroların hedefinde Metin Feyzioğlu’nun olduğunu ifade etti.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Av. Nusret Senem Ulusal Kanal’da Sinem Fıstıkoğlu’nun sunduğu Hafta Sonu programında Çoklu Baro Sistemi’ni ve süreci değerlendirdi.
Av. Nusret Senem, Çoklu Baro Sistemi’nin FETÖ’nün bir projesi olduğunu ve 2018’de bu değişiklikle mücadele ettiklerini söyledi. Senem ayrıca Ankara’da yürümek isteyen baroların asıl hedefinde Türkiye Barolar Birliği Başkanı Metin Feyzioğlu’nun olduğunun altını çizdi.
Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı Nusret Senem’in konuyla ilgili değerlendirmeleri şu şekilde:
- “Ankara Barosu’nun Diyanet İşleri Başkanı’na karşı bir açıklama yapmasının ardından Cumhurbaşkanı Erdoğan baro seçimini gündeme getirmişti. Bu süreçte Cumhurbaşkanı ikna edilmiş ve geçmişte TESEV’in, FETÖ’nün istediği bir sistem tekrar gündeme gelmiştir.”
- “Çoklu Baro Sistem’nin zararı nedir? Halka zararı, bir süre sonra PKK’nın barosu, FETÖ’nün barosu ortaya çıkacak. Ayrıca barolar bölündüğünde güçleri de kaybolacak.”
- “Metin Feyzioğlu da Çoklu Baro Sitemi’ne karşı. Ancak Ankara’ya yürüyen barolar yine de Feyzioğlu’nu hedef aldılar. Çünkü burada amaç üzüm yemek değil bağcıyı dövmek.”
- “Ankara’ya yürüyen baroların amacının barolar birliğinin gelecek seçimlerinde Feyzioğlu’nu yenmek olduğu anlaşıldı. Ancak İçişleri Bakanlığı, Hükümet de yanlış kararlarıyla buna destek vermiş oldu. Emniyet yürüyenleri haklı çıkaran bir görüntü doğmasına neden oldu. Hükümetin tavrını kendi ayağına kurşun sıkmak olarak değerlendiriyorum.”
- “Çoklu Baro Sistemi büyük baroları bölecek. Büyük şehirlerde FETÖ ve PKK’nın örgütlenmesine neden olacak.”
- “Çoklu Baro Sistemi, Anayasa’nın 135. maddesine aykırıdır. Baroları çoklu örgütleyemezsiniz.
- “Yeni bir düzenlemeye gidilmesi gerekiyor. Bu konuda hem fikiriz. Kanun eski bir kanun ve seçim-temsil konusunda eşitsiz. Düzenlemeye muhtaç yönleri var. Ama düzenleme yargının ayaklarının birlikte çalışmasıyla olabilecek bir şey. Avukatları dışlayarak bunu yapmaya çalışırsanız sürece zarar veririsiniz. Adaletin gerçekleşmesine katkıda bulunmuş olmazsınız.”