Mağdurlar için yeni KHK geliyor

Mağdurlar için yeni Kanun Hükmünde Kararnameler hazırlanıyor. FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle haksız yere görevinden alınanların mağduriyetini gidermek amacıyla hazırlanacak son KHK ile idarelere sınırsız ve süresiz yetki verilecek. Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, ne zaman tespit edilirse edilsin, gerekli düzeltmelerin yapılacağını söyledi.

Abone ol

Hazırlanacak yeni kanun hükmünde kararnameler ile FETÖ soruşturmasında mağduriyet yaşayanların hakları iade edilecek.

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canikli, FETÖ soruşturmasında yapılan hataların düzeltileceğini söyledi.

Bazı siyasi partilerin iddia ettiği şekilde mağduriyetlerin yaşanmadığını öne süren Canikli, tespit edilen hataların da ne zaman olursa olsun telafi edileceğini kaydetti.

Yeni çıkarılacak KHK ile FETÖ bağlantısı olduğu gerekçesiyle görevden alınanların haklarını iade etmek amacıyla idarelere sınırsız ve süresiz yetki verilecek.

Söz konusu KHK ile ileriki tarihlerde FETÖ bağlantısı tespit edilen kişiler için açığa alma ve ihracı da kapsayıp kapsamayacağı netleşmiş değil.

Yapılan çalışmanın iade ve düzeltme mekanizmasını çalıştıracağını belirten Nurettin Canikli, hazırlanan KHK’nin bu konuya yoğunlaşacağını vurguladı.

ulusalkanal.com.tr

Erdoğan: Bu devletin sınırlarını gönüllü olarak kabul etmedik Gündem Irak Başbakanı'ndan 'Türkiye' açıklaması: Gündem 4 yaşındaki Irmak'ın cansız bedeni bulundu Gündem Komisyon darbecileri dinleyecek Gündem