CHP'de 'Açılımcı MYK' hazırlığı

CHP kurultayına listesini onaylatan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu 'açılımcı' isimlerden oluşturacağı belirtildi. 'PKK yasası'na destek veren isimlerin de MYK'da yerini koruyacağı belirtiliyor

Abone ol

CHP kurultayına listesini onaylatan Kemal Kılıçdaroğlu'nun yeni Merkez Yönetim Kurulu'nu 'açılımcı' isimlerden oluşturacağı belirtildi. 'PKK yasası'na destek veren isimlerin de MYK'da yerini koruyacağı belirtiliyor

CHP'nin hafta sonu kurultayında seçilen Parti Meclisi (PM) üyeleri arasından, genel başkan tarafından atanacak yeni MYK'nın bu hafta sonu toplanacak Parti Meclisi toplantısından sonra açıklanması bekleniyor.

CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun mevcut yönetim kadrosunda yer alan ve partinin izlediği "Kürt açılımı" politikasına, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda açıkladığı "Avrupa Özerklik Şartını kabul edeceğiz" sözüne ve Meclis'ten geçen "PKK yasası"na destek veren Sezgin Tanrıkulu, Gürsel Tekin, Tekin Bingöl, Burhan Şenatalar, Veli Ağbaba, Safak Pavey , Haluk Koç ve Faik Öztrak gibi isimlerin yeni MYK'da da yerlerini koruyacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun MYK'ya alınacağı kişileri açılım politikalarına ters düşmeyecek isimler arasından seçeceği belirtildi.

BEKAROĞLU İÇİN YER ARANIYOR

Kılıçdaroğlu'nun daveti ile CHP'ye katılan ve PM'ye "cinsiyet kotası" marifetiyle sokulan Kürtçe ve Lazca anadilde eğitimi savunan Mehmet Bekaroğlu'nun da genel başkan yardımcılığına atanarak MYK'ya alınacağına kesin gözüyle bakılıyor.

Bu arada, Adana Milletvekili Faruk Loğoğlu'ndan boşalan dış ilişkilerden sorumlu genel başkan yardımcılığı için düşünülen eski büyükelçi Murat Özçelik'in liste dışı kalmasıyla, bu koltuğa kimin getirileceği merak konusu. Bu koltuğa, Haluk Koç'un ya da Gülsüm Bilgehan'ın getirilebileceği belirtiliyor.

'İKİ ÜYE İSTİFA ETTİRİLECEK' İDDİASI

CHP kulislerinde, Kılıçdaroğlu'nun PM listesinin ikinci yedek sırada bulanan Murat Özçelik'i Parti Meclisi üyesi yapmak için iki asıl üyeye istifa ettireceği iddia edilmesine karşın, Kılıçdaroğlu'nun siyaseten çok eleştiri alacak böyle bir girişimde bulunmayacağı belirtildi. Kılıçdaroğlu'nun, "Kürt açılımı"nın ilk mimarlarından olan Özçelik'ten bu aşamada, özelikle "Kürt açılımı" ile ilgili konularda danışman olarak yararlanabileceği kaydedildi.

TEMİZEL Mİ ÖZTARAK MI?

Kılıçdaroğlu'nun Kemal Derviş'e yaptığı yönetimde yer alma teklifini Derviş'in kabul etmemesi üzerine son anda Zekeriye Temizel'e teklif götürdüğü, Temizel'in ise bu görevi "Ülkenin içinde bulunduğu bu durumda görevden kaçamam" diyerek kabul ettiği öğrenildi. CHP kulislerinde Kılıçdaroğlu'nun Temizel'i ekonomi politikalarından sorumlu genel başkan yardımcılığı görevini getirebileceği belirtiliyor.

'PARTİDE GÜVEN SORUNU VAR'

CHP içinde Mehmet Bekaroğlu ile birlikte Genel Başkan yardımcısı Sencer Ayata'nın cinsiyet kotası kapsamına alınarak Parti Meclisi'ne seçtirilmelerine tepkiler sürüyor. CHP eski İstanbul Milletvekili Halil Akyüz, "Kurultayda hile yapanlar başka alanlarda hile yaparlar. Partide zaten bir güven sorunu var. Kimsenin bu güveni daha fazla sarsmaya hakkı yok" diyerek Sencer Ayata ve Mehmet Bekaroğlu'nu istifaya davet etti.

Kılıçdaroğlu masaya yumruğumu vuracağım sözlerini de değerlendiren Akyüz, "Kılıçdaroğlu partilileri 'yumruğu masaya vuracağım' diye tehdit ediyor. Halil Akyüz olarak gördüğüm yanlışları söylerken, partiye zarar vermek yapacağım en son iştir. Benim partiye bağlılığım, Kılıçdaroğlu ve onun yanındaki yöneticilerden çok ötesindedir" dedi.

'DEVŞİRMELERLE PARTİYİ DÖNÜŞTÜRÜYORLAR'

Akyüz, partinin dışarıdan adam getirerek veya adam devşirerek yenilenemeyeceğini de savundu. Partinin, CHP'li olmayanlarla dönüştürülmek istendiği belirten Akyüz, Kılıçdaroğlu'nun kurultayda sarf ettiği, 'Ben Dersimli Kemal'im' sözünün parti tabanında büyük tepki çektiğini, bu söz ile Kılıçdaroğlu'nun partiyi ne yönde değiştirmek istediğini de ortaya koyduğunu belirterek, böyle bir girişimin partiyi küçülteceği uyarısında bulundu.

Zihni Erdem / Ankara

Aydınlık

IŞİD operasyonuyla ilgili ayrıntılara ulaştık: Asker ABD'ye güvenmiyor Gündem 2015 Haziran'ında bunlar olacak! Gündem Havada panik! THY uçağı geri döndü Gündem Uyuşturucu ile biber gazı arasındaki fark Gündem