Düğün takısında vergiye dikkat

Düğün sezonu açıldı. Yuva kurmak isteyen çiftler pandemi sürecinde erteledikleri düğün hayallerini gerçekleştirmeye başladı. İşte bu noktada pek de bilinmeyen ama uygulamada olan bir vergi haberi akılları karıştırdı. Düğünlerde gelin ve damada destek olmak amacıyla takılan takıların vergiye tabi olabilecekleri ortaya çıktı.

Abone ol

Normalleşmeyle birlikte düğün sezonu resmen açıldı. Evlilik hayali kuran çiftler nikah salonlarını doldurmaya başladı. Düğünlerin olmazsa olmazı da takı merasimi... Peki düğününüzde takılan takılara vergi ödeyebileceğinizi biliyor muydunuz?

Yasaya göre düğün hediyeleri için vergi istisnası var. Ama düğün hediyesi otomobil olursa ya da geline yüklü bir çeyiz parası verilirse durum değişiyor.

Düğünde takılan takının değeri arttıkça çiftler seviniyor, malum düğün yapmak epey masraflı bir iş. Maliyeti kurtarmak için gözler takılan takılara yöneliyor. Fakat hesaba katılmayan bir şey var ki o da vergi.

Veraset ve İntikal Vergisi Kanunu'na göre bu limiti aşarsanız vergi ödemek durumunda kalabilirsiniz.

Sürece ilişkin denetlemeleriyse Maliye Bakanlığı yapıyor. Bakanlığın açıklamasında da; Para ve takılara göre çok daha değerli istisna kapsamına giremeyeceği belirtiliyor.

Merkez Bankası enflasyon tahminini güncelledi Ekonomi Fiyatlardan hem vatandaş hem de pazarcı şikayetçi Ekonomi Ekonomik güven endeksi 100,1'e yükseldi Ekonomi TÜİK Temmuz verilerini açıkladı: Vatandaş tedirgin Ekonomi