İlk aşk ilk oy

Abone ol

Hepimizin hayatta ilkleri vardır. İlklerin unutulup unutulamayacağı tartışmalı bir konu olsa da yaşadığımız ilk anların,ilk hislerin önemli bir yere sahip olduğu bir gerçektir. Okula gittiğimiz ilk gün, ilk öğretmenimiz,ilk sıra arkadaşımız,ilk okuduğumuz kitap,aldığımız ilk maaş,kol kola, omuz omuza direndiğimiz ilk gün ve ilk aşkımız…

İnsanın hayatında ilklerin yerini hiçbir şey tutamıyor,yıllar sonra dahi hatırlarız ilk heyecanımızı, ilk korkularımızı… Hiçbirimizin ilk gözyaşlarını ilk heyecanlanışını,kalbinin hızlıca çarpmasını unutacağını yada birazcık düşünmeyle hatırlayamayacağını sanmıyorum.

Birçok doksan kuşağı arkadaşımız 7 Haziran’da ilk defa oy kullanacak yenibir ilk yaşayacak!İlkler unutulmaz; hele ilk aşk, ilk oy hiç unutulmaz. Doksan kuşağı hep apolitik,okumayan,yazmayan, toplumsal olaylara duyarsız,bireysel düşkünlüklerini ön planda tutan bir gençlik olarak adlandırıldı. Apolitik, okumaz yazmaz denilen doksan kuşağı AKP’nin orduya, gazetecilere, siyasi liderlere kurduğu kumpasla başlayan süreçte, 2012’de milli bayramların yasaklanmasıyla da birlikte 250 bin gencin 19 Mayıs’ta İstiklal Caddesi’nde yürümesiyle büyük halk hareketi Haziran ayaklanmasınaöncülük etmiştir.

Birçok arkadaşımız ilk defa biber gazıyla, copla tanıştı, iki sene önce meydanlarda Türk bayraklarıyla “Mustafa Kemal’in Askerleriyiz” sloganının birleştiriciliğiyle ayağa kalkan kitle; Milliyetçisiyle,Halkçısıyla, Sosyalistiyle“Kamucu, Halkçı, Laik Tam Bağımsız Bir Türkiye”özlemiyle 2012 de yıkılan korku imparatorluğunun üstüne üstüne gitti. İki sene önce birlik içinde etnik kökenlere ayırmadan herkesin bir olduğu o ilkleri yaşayan doksankuşağını şimdiilk oy heyecanı sarmış bulunmakta. Peki,o Haziran’daki büyük halk ayaklanmasına öncülük eden gençlik oyunu kime verecek?

‘’Hükümeti devirecek,darbeye doğru götürecek bir halk hareketini çıkarabilir miyiz anlayışı vardı.Bu kısmına şiddetle karşı çıktık.Gezi’ye mesafe koyduk’’ diyerek AKP’yi kolladıklarını itiraf eden, başkan Apo’nun heykellerini dikeceğiz diyen,Türkiye halkını etnik kökenlere göre ayrıştıran, eli kanlı terör örgütü PKK’nın siyasi ayağı HDP’ye mi verecek? ‘’Gezi eylemlerinin hiçbir yerinde değiliz” diyen,Atatürk’ün Genel Başkanı olduğu1930’lardaki CHP’nin yapısıyla AKP hükümetini kıyaslayıp “Şu anki uygulamalar 1930’daki uygulamalardan daha kötü.” diyerek Mustafa Kemal’in yönetimini eleştiren,içinde TR 705 kodlu ABD ajanlarını barındıran,Mustafa Kemal’e “kefere Kemal” diyen Mehmet Bekaroğullarının bulunduğu Y-CHP’ye mi oy verecek? Yoksa Türk bayrakları indirilip yakılırken Atatürk büstlerine saldırılar gerçekleştirilirken sus pus olan Türkiye’ye ye dair hiçbir projesi olmayan MHP’ye mi?

Vatan Partisi, Haziran Ayaklanmasına öncülük eden doksan kuşağı gençliğinin taleplerini özlemlerini dile getirebilecek, bu talepleri gerçekleştirebilecek devrimci mücadeleden gelen, AKP barikatlarının yıkılmasına öncülük eden,Dünya Antiemperyalist Gençlik Birliği Genel Sekreteri Elif İlhamoğlu,TGB Genel başkan Yardımcısı Yadigâr Özen gibi arkadaşlarımızı aday gösterdi.AKP’nin barikatlarını tek tek yıktı. 19 Mayıs’ta İstiklal Caddesi’nde,29 Ekim’de Ulus’ta, 13 Aralık, 8 Nisan’da,5 Ağustos’ta Silivri’de TOMA, cop, gaz tanımayan, barikatları yıkan eylemlere öncülük etti. O büyük Haziran ayaklanmasına giden yolun öncülüğünü yaptı. AKP’nin bölünme anayasasına karşı Türkiye’nin dört bir yanında topladığı Milli Merkez toplantılarıyla “Türk de Biziz Kürt de Biziz” diyerek önledi. Bölünme anayasası için toplantılar yapan AKP’nin akil adamlarının karşısına gördükleri her yerde dikildiler. Şimdi o akil adamların adı sanı duyulmuyor. Vatan Partisi 100 Yıllık Ermeni Soykırımı yalanını bitirdi.

İnsan hayatında her şeyi unutabilir ama o ilk aşkını asla unutamaz. Başkası ile daha güzel günler geçirebilir, belki başkası ile daha mutlu olabilir ama ilk aşkı hiçbir zaman kötü hatırlamaz, hep ayrı bir heyecan, ayrı bir his verir.

“İlk Aşklar Unutulmaz İlk Oylar da” ilk oyumuz 19 Mayıs’ta, 29 Ekim’de, 8 Nisan’da, Haziran Ayaklanmasında korku imparatorluklarını beraber yıktığımız, AKP zulmüne beraber direndiğimiz Vatan Partisi’ne!

Ersoy Akalın

ulusalkanal.com.tr

Kaz çobanlarına haddini bildirmek - Bu seçim sadece bir parti seçimi değildir Gündem Korkaklar ve cesurların seçimi Gündem Silivri duvarlarını yıkan komutanlardan Vatan desteği Gündem Malatya CHP gönüllüleri seçimde Vatan Partisi'ni destekleme kararı aldı Gündem