Bahçeli'den sert sözler: Ahmaklık ve gaflettir

Partisinin grup toplantısında konuşan Devlet Bahçeli, AKP ile HDP'nin ortaklaşa yaptığı açıklamayı eleştirdi. "Aynı oyun 2013'te de sahnelendi" diyen Bahçeli "AKP PKK'ya ruhunu kaptırmıştır. Bu milletin adı parçalamaya çalışanlara inat Türk milletidir" diye konuştu.

Abone ol

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli partisinin grup toplantısında gündeme dair açıklamalarda bulundu.

Türkiye'nin karanlık bir tünelde olduğunu söyleyen Bahçeli "Bölücü örgüt jestlerle dirilmiş tavizlerle canlanmış pazarlıklarla Türkiye'nin karşısına sanki eşit bir güç gibi dikilmiştir" ifadesini kullandı.

"Türkiye Cumhuriyeti hükümeti, bir sabıkalı katilin bir teröristin 10 maddelik metnini çözüm olarak sunmaktadır. Başbakan bize de çağrıda bulunarak aksi halde kaybedeceğimizi söylemektedir." diyen Bahçeli sözlerini "Silahsızlanma" çağrısı üzerinden sürdürdü.

Silah bırakma çağrısının 2013'te de yapıldığını ancak PKK'nın elini tetikten çekmediğini hatırlatan Devlet Bahçeli "PKK'nın silah bırakma çağrısı zaman kazanmaya dönük bir manevradır. Silah bırakan varsa o da AKP hükümetidir. PKK'nın silah bırakmasını beklemek ahmaklık ve gaflettir. HDP'nin çok konuşan eş başkanından silahların bırakılacağına dair bir işaret gelmemiştir. Bu eş başkan AKP'den hala umut görmemektedir." dedi.

"AKP PKK'ya ruhunu kaptırmıştır. Kandil hayranlığı AKP'nin aklını almıştır." ifadelerini kullanan Devlet Bahçeli "Bu milletin adı parçalamaya çalışanlara inat Türk milletidir." dedi.

ulusalkanal.com.tr

Sema Arsu: Vatan'da birleşenlere güveniyoruz Gündem YSK'dan propaganda yasağı Gündem AKP-HDP ortaklığına ABD ve İngiltere'den destek açıklaması Gündem Vatan Partisi Genel Başkan Yardımcısı: İkinci kurtuluş savaşını başlatacağız Gündem