Taksim'deki projeye tepki

İstanbul'da Taksim, Bakırköy Meydanı ve Salacak kıyı bandı yeni tasarımlarına kavuşacak. Tasarım Yarışması'nda halk oylaması başladı. İstanbullular kullanacakları oylarla 3 proje içinden istediği tasarımı seçebilecek. Projelerde yeşil alanla ilgili bölümlere de yer verildi. Ancak bazı endişeler de var...

Abone ol

Haber: Dilek Doğan - Kamera: Emre Alp Genç

İstanbul'da Taksim'i ve çevresini değiştirecek yeni meydan projesi için halk oylaması başladı. Yarışmada 3 proje halkın beğenisine sunuldu.

Dereceye giren projeler için halk oylaması süreci başladı.

İstanbullular finale kalan 15, 16 ve 19 numaralı Taksim Meydan projeleri ve Bakırköy ile Salacak sahil projeleri için oyunu kullanacak.

Projelerde yeşil alanlarla ilgili bölümlere de yer verildi. Ancak Heykeltıraş Mehmet Aksoy, Taksim Tasarım Yarışması'nı "sol sinyal verip sağa dönmek" olarak tanımladı. Aydınlık Gazetesi'nde projeyle ilgili endişelerini anlattı.

"Meselenin içeriğinden kopartılıp sıradan bir peyzaj problemi gibi görüldüğünü" ifade eden Aksoy, "Yarışma boşlukları ağaçla doldurma projesi haline dönüştü." dedi.

ulusal.com.tr

Kırmızı bültenle aranan terörist Ahmet Bal etkisiz hale getirildi Gündem Akar, Libya Genelkurmay Başkanı El-Haddad'ı kabul etti Gündem İyi Parti’de “FETÖ’cü” kavgası Gündem Abdullah Ağar'dan önemli Azerbaycan iddiası Gündem