İçme suyu ölüm saçıyor!..

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde içme suları ölüm saçıyor. İlçedeki demir madenlerinin atıkları içme suyuna karışınca yurttaşlar arsenikli suyu içmeye başladı. Asıl vahim olansa köylünün bundan haberi bile yok.

Abone ol

Balıkesir'in Ayvalık ilçesine bağlı Karaayıt Mahallesinde yurttaşlar, zehirli su içiyor.

Mahalledeki çevre felaketi arsenik ile daha da tehlikeli boyutlara ulaştı. Karaayıt'ta faaliyet gösteren demir madenlerinin atıkları yer altı sularına karıştı. Yurttaşlar arsenikli su içmeye başladı. Ancak vatandaşın nasıl su içtiğinden haberi bile yok.

150 hanelik Karaayıt'ın içme suyundan numune alan sağlık müdürlüğü ekipleri, korkunç tablo ile karşılaştı. Yetkililerin raporuna göre, Karaayıt'ın içme suyunda normal değerlerin çok üstünde arsenik çıktı. Yani sınır 10 iken sudaki arsenik seviyesi 17.40 çıktı. Sonucu Köy Muhtarı Mehmet Çıracıoğlu ile paylaştı.

Sedece Karaayıt değil, Yeniköy, Türközü, Beşiktepe ve Bulutçeşme Mahallelerinde de tehlike çanları çalıyor. İçme sularından arsenik akıyor.

Çevre ve Şehircilik Bakanı İdris Güllüce de Karaayıt'ta arsenik olduğunu kabul etmiş, yurttaşları uyardık demekle yetinmişti.

Yaklaşık 6 aydır zehirli su içen batandaşlar, hiçbirşeyden habersiz yaşamaya devam ediyor.

ulusalkanal.com.tr

Bu köye taş yağıyor! Yurt Tarihin akışını değiştirecek keşif! Yurt Feci kaza!.. 5 ölü! Yurt Yetenek Sizsiniz finalisti kayıp Yurt