Venezuela'da zafer Maduro'nun

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, ülkesindeki devlet başkanlığı seçimlerini ilk turda kazanarak yüzde 68 oy oranıyla yeniden seçildi. Maduro 2025 yılına kadar görevde olacak.

Abone ol

Venezuela Devlet Başkanı Nicolas Maduro, devlet başkanlığı seçimlerini ilk turda kazanarak yeniden seçildi.

Devlet başkanlığı seçimlerinin ilk turunda yüzde 68 oy oranıyla seçilen Nicolas Maduro, 2025 yılına kadar görev yapacak.

Ulusal Seçim Konseyi Başkanı Tibisay Lucena, yaptığı açıklamada, seçimlere yüzde 46'nın üzerinde katılımın sağlandığını belirtti.

8 milyon 300 binden fazla oyun sayıldığı seçimde Maduro'nun 5 milyon 800 binden fazla oy aldığını açıkladı Lucena.

Lucena, diğer adaylar Henry Falcon'un 1 milyon 820 bin, Javier Bertucci'nin 925 bin, Reinaldo Quijada'nın ise 34 bin 614 oy aldığını bildirdi.

Öte yandan, Henry Falcon, seçim sonuçlarının ilan edilmesinin ardından sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Falcon, seçim sonuçlarını tanımadıklarını ve gayrimeşru ilan ettiklerini duyurdu.

Ancak sonuçlar açıklandığında Maduro destekçileri, havai fişek gösterisi düzenlediler, Miraflores başkanlık sarayının etrafını çevreleyen vatandaşlar Latin müzikleriyle dans ettiler.

Ekonomik kriz ortamında seçimlere giren Venezüella'da Nicolas Maduro, yeniden seçilmesi durumunda "ekonomik devrim" sözü vermişti.

ulusal.com.tr

İİT, 66 kişi için soruşturma komitesi kurdu Dünya İbadi ve Sadr bir araya geldi Dünya ABD'den şaşırtan açıklama Dünya Bir ülke daha Büyükelçiliğini Kudüs'e taşıdı Dünya