AB'den Yunanistan'a destek

Avrupa Birliği, mülteciler için Yunanistan'a 700 milyon avroluk bütçe çıkardı. Yardımın ilk kısmı Yunanistan'a gönderildi. AB Konseyi Başkanı, AB Komisyonu ve Avrupa Parlamentosu başkanları, Yunanistan Başbakanı Miçotakis ile sınır hattına gitti.

Abone ol

8 yıldır milyonlarca mülteciyi barındıran Türkiye, Avrupa sınırlarını açtı.

Tampon bölgede hala on binlerce mülteci var. Dikenli telleri aşanlar ise Yunanistan tarafında tepkiyle karşılanıyor.

Yunanistan'da yaşananlar izleyen Avrupa Birliği, mülteci akını engellemek için harekete geçti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel, AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ve Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sassoli Yunanistan'daydı.

Üç isim Atina'daki görüşmelerden sonra Yunanistan Başbakanı Kiriakos Miçotakis ile sınıra gitti. Helikopterle bölgeyi gezen Avrupalı yetkililer Kumçiftlik mevkiindeki askeri karakolu ziyaret etti.

AB Konseyi Başkanı Charles Michel de konuya ilişkin değerlendirmelerde bulundu. “Yunan sınır güçlerinin yaptıkları, Avrupa’nın geleceği için hayati derecede önemlidir. AB birlik içindedir” ifadelerini kullandı.

AB Komisyonu Başkanı Ursula Von Der Leyen ise Yunan polisine teşekkür etti.

Avrupa Birliği, Yunanistan’a 350 milyonu hemen olmak üzere, toplam 700 milyon euro yardım verileceğini açıkladı. Bunun 350 milyonu hemen ödendi. Kalan 350 milyon ise, Yunanistan’ın talebi doğrultusunda ödenecek.

Avrupa Parlamentosu Başkanı David Sossoli ise Avrupa'nın ortak bir politika belirlemek istediğini ve bunu Türkiye ile de görüşmek istediklerini söyledi.

ulusal.com.tr

İran Cumhurbaşkanı Ruhani: Koronavirüs neredeyse bütün eyaletlerimize yayıldı Dünya İran Sanayi, Maden ve Ticaret Bakanı Rahmani koronavirüse yakalandı Dünya Dünya genelinde Kovid-19 bulaşan kişi sayısı 93 bini aştı Dünya Kenya'da Kovid-19'la ilgili yalan haberlere 50 bin dolar ceza Dünya