Erdoğan'dan saldırıya tepki

HDP'nin kapatılması için mevcut gereklere bir yenisi eklendi. Van'daki Vefa grubuna yönelik saldırının altından bazı HDP'li isimler çıktı. 2 kişinin öldüğü olay sonrası 38 kişi gözaltına alındı. Aralarında 6 HDP'li de bulunuyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan saldırıyla ilgili açıklama yaptı. "Beraberliğimize ve canımıza kast eden teröristlere ve onların destekçilerine karşı sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.

Abone ol

PKK'nın Van'daki Vefa Destek Grubuna yönelik saldırı sonrası soruşturma başlatıldı. 38 kişi gözaltında. Aralarında HDP'liler de var.

Soruşturmanın ayrıntılarını Van Valiliği açıkladı. Özalp'taki saldırının ardından ilçe merkezi ve çevre mahalleler abluka altına alındı. Birçok adrese baskın düzenlendi.

Olayla ilgisi olduğu değerlendiren 38 kişi gözaltına alındı. İçlerinde HDP'lilerin de olduğu grup gözaltında bulunuyor.

HDP Özalp ilçe başkanının da bulunduğu 6 HDP'li sorguya alındı. Bölgede teröristlerin etkisiz hale getirilmesi için de operasyon başlatıldı.

Dün meydana gelen saldırıda köye yardım götüren bir belediye çalışanı ve bir sivil yaşamını yitirmişti. Yaralanan bir kişinin de tedavisi sürüyor.

ulusal.com.tr

HDP ittifakı deşifre olunca paniklediler Gündem Ali Babacan'dan HDP'ye destek Gündem Kılıçdaroğlu: Gelecek Partisi ve DEVA Partisi’ne destek verebiliriz Gündem 15 ildeki sokağa çıkma kısıtlaması başladı Gündem