Yurtta aşı seferberliği sürüyor: Aşılama programına 35 yaş ve üstündekiler dâhil edildi

Aşı seferberliği tüm yurtta devam ediyor. Bir günde yapılan aşı sayısı 1 buçuk milyonu buldu. Aşılama programına 35 yaş ve üstündekiler dâhil edildi. Sağlık çalışanları ise 7/24 demeden görevlerinin başında.

Abone ol

Haber: Buse Gençtürk-Güçlü Çezik

Kamera: Uğur Pideci-Güçlü Çezik

Toplum bağışıklığına ulaşmak için Kovid-19 ile mücadelede en önemli silah aşı. Mesafesiz bir hayat için Türkiye'de aşılama hız kesmeden devam ediyor.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 16 Haziran’da 47 bin 314 sağlık çalışanının 1 milyon 416 Bin 795 doz aşı yaptığını açıkladı. Türkiye’de bir gün içinde yapılan aşı sayısında rekor kırılmış oldu.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, bir günde 224 aşı yapan Hemşire Sabire Elen’in ifadelerine de sosyal medya hesabında yer verdi. Koca, sağlık çalışanların fedakârlıklarının unutulamayacağını belirtti.

Ankara’da yurttaşlar aşıya yoğun ilgi gösterdi. Ankara Şehir Hastanesi’nde bir günde yapılan aşı sayısı 16 bini aştı.

Mobil aşı ekipleri Aydın'da da göreve başladı. Atatürk Kent Meydanı'ndaki mobil aşı tırı randevusuz aşı hizmeti veriyor.

Aşı merkezlerine gitme fırsatı bulamayan vatandaşlar mobil aşı ekibinin hizmetinden memnun.

Aydınlılar diğer aşı merkezlerine de yoğun ilgi gösteriyor. Randevu için bekleyen vatandaşların çokluğu dikkat çekiyor.

Buzullarla çiçekler bir arada Yurt Bakırköylüler kentsel dönüşüm için İBB Mes'nin onayını bekliyor Yurt Denizli şehidini son yolculuğa uğurladı Yurt Kayseri'de 17 bin 237 şüpheli hakkında FETÖ soruşturması Yurt