Sel ve heyelanın vurduğu Beşikdüzü'nde temizlik çalışması sürüyor

Trabzon'un Beşikdüzü ilçesinde yaşanan selin ardından su altında kalan ev ve iş yerlerinde temizlik çalışmaları sürüyor. Ekipler bir yandan da heyelan nedeniyle kapanan yolları açmaya çalışıyor.

Abone ol

Trabzon'da 21 Eylül Çarşamba günü etkili olan sağanak sonucu sel felaketinin yaşandığı Beşikdüzü ilçesinde, sel suları ve çamur sebebiyle oluşan hasarları onarım amacıyla çalışmalar devam ediyor.

Temizlik çalışmalarını bugün de sürdüren belediye ekipleri, iş makineleriyle yollarda biriken çamurları taşıyarak vatandaşların mağduriyetinin giderilmesi için yoğun çaba harcıyor.

Çamur ve selin taşıdığı hafriyatlar nedeniyle kapanan rögar kapaklarını açan ekipler, yollarda temizlik yapıyor. Ev ve iş yerleri sel suları ve çamurla dolan vatandaşlar ise kendi imkanlarıyla temizlik çalışmalarını sürdürüyor.

Kızılay tarafından ilçe merkezinde kurulan gezici araçlarda ise mağdur olan vatandaşlara çay ve poğaça dağıtılıyor.

İş yerlerinin depo ve bodrum katlarına dolan suları su motorları ve kovalarla taşıyan esnaf, sağlam kalan eşyalarını temiz alanlara taşıyor.

AFAD Müdürü Ömer Kıratlı, sel ve heyelan nedeniyle Beşikdüzü'nde 500'ün üzerinde ev ve iş yerinde hasar meydana geldiğini söyledi.

Kıratlı, heyelan nedeniyle kırsalda kapanan yolları açma çalışmalarının sürdüğünü belirterek, elektrik ve su verilemeyen bölgelerin mağduriyetinin giderilmesi için ekiplerin 24 saat çalıştığını kaydetti.

ulusalkanal.com.tr

Ölüm direksiyon başında yakaladı Yurt FETÖ soruşturmasında 4 iş adamı tutuklandı Yurt Kayısı bahçesinde 16 yaşındaki çocuğun cesedi bulundu Yurt Eynesil’de selin yaraları sarılmaya çalışıyor Yurt