Cenevre'de 4'üncü tur bitti

Suriye konulu Cenevre görüşmelerinin dördüncü turu sona erdi. Beşinci tur görüşmeleri için tarafların Mart ayında yeniden Cenevre'ye davet edilecekleri açıklandı. Tarafların ilk kez yüz yüze görüştüğü dördüncü tur ile ilgili Birleşmiş Milletler Suriye Özel Temsilcisi Stephan de Mistura, "gelecek tur için önlerinde net bir gündem oluştuğunu" belirtti.

Abone ol

İsviçre'nin Cenevre kentinde 23 Şubat'ta başlayan Suriye konulu 4. tur görüşmeleri sona erdi. Görüşmelerin son gününde, Mistura muhalefet heyeti, Suriye heyeti ve gözlemci ülkelerin temsilcileriyle bir araya geldi.

Mistura, görüşmelerin ardından Birleşmiş Milletler Cenevre Ofisi'nde basın toplantısı düzenledi. Mistura, gelecek tur için önlerinde net bir gündem oluştuğunu belirtti.

Geçiş yönetimi, anayasa hazırlanması, adil ve özgür seçimlerin düzenlenmesi konularının gündem olarak belirlendiğini belirten Mistura, tarafları Mart ayı içinde 5. tur için davet edeceğini açıkladı.

Cenevre görüşmelerinin 4. turunda Suriye heyeti ile muhalefet heyeti ilk kez yüz yüze görüştü.

Öte yandan Rusya, Türkiye ve İran’ın arabuluculuğu ile Astana’da yapılan görüşmelerin yeni turu da 14-15 Mart günlerinde yapılacak.

ulusalkanal.com.tr

Menbiç'in Suriye ordusuna devredilmesiyle ilgili ABD'li sözcüden açıklama Dünya Almanya Başbakanı Merkel Tunus'ta Dünya Fransa’da cumhurbaşkanlığı seçimine doğru Dünya İngiliz gizli servisi reklam filmiyle personel arayacak Dünya