Kuzey Ormanları Savunması mega projelere karşı seferberlik başlattı

Bu kez eylemin adresi İstanbul Büyükşehir Belediyesi idi. Mahkemenin durdurma kararına rağmen çalışmanın devam ettiği 3. köprü inşaatını protesto eden eylemciler, belediye binasının çatısından dev bir pankart sallandırdı. O Pankartta, "Kuzey Ormanlarını, 250 milyon ağacı savun! İstanbul’a nefes ol” yazıyordu.

Abone ol

Bağlantı yollarının idare mahkemesince iptal edilmesi Kuzey Ormanlarında devam eden 3'üncü köprü inşaatını durdurdu. Karar şantiyede tabliğ edildi ama inşaat hala devam ediyor. İnşaatın durdurulmasını talep eden Kuzey Ormanları Savunması, İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nde eylem yaptı. Belediye binasının çatısından dev bir pankrat sallandırıldı. Pankartı asan Kuzey Ormanları Savunması ve İstanbul Kent Savunması üyeleri gözaltına alındı.

Aynı saatlerde İstanbul Beyoğlu Sineması'nda basın toplantısı vardı. Eylem basın toplantısı sırasında canlı yayınlandı. Toplantıda, Kuzey Ormanları için eylem kararı alındığı açıklandı, 3'üncü köprü ve Kuzey Marmara Otoyolu inşaatlarının durdurulması için kampanya başlatıldı. Mega projelere karşı ‘seferberlik’ başlatıldı. Bu Pazar günü de "İstanbul’a nefes ol, nefes al!" sloganı ile İstiklal Caddesi'nde yürüyüş düzenlenecek.

HABER: DENİZ ÇAĞLAYAN KAMERA: BÜLENT ÜNAL

ulusalkanal.com.tr

Halk plajına turnike koyuldu Yurt İstanbul'da kanlı saldırı Yurt Genç kızın AVM'de şok ölümü! Soruşturma başlatıldı! Yurt Ağrı'da operasyon Yurt