İngiliz askerler, Suriye'nin farklı bölgelerinde de konuşlanmış

Suriye'nin kuzeyinde faaliyetlere gösteren İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye-Irak sınırına yakın bölgede çekilen fotoğrafları yayınlandı. İngiliz kuvvetlerinin bölgede "Yeni Suriye Ordusu" adlı bir gruba askeri eğitim verdiği aktarıldı. Öte yandan New York Times gazetesi, CIA ve Suudi Arabistan'ın muhalif çetelere anti-tank füzeleri gibi güçlü silahlar vermeye devam ettiğini yazdı.

Abone ol

İngiliz özel kuvvetlerinin Suriye-Irak sınırına yakın bölgede çekilmiş görüntüleri yayınlandı.

Görüntüleri yayınlayan İngiliz basınından BBC, İngiliz askerlerine ait fotoğrafların Haziran ayında çekildiğini aktardı. Daha önce Suriye'nin kuzeyinde görülen askerilerin farklı bölgelerde konuşlandığı ortaya çıktı.

Fotoğraflarda İngiliz askerlerinin füze ve ağır silahlar taşıdığı, yoğun bir çatışmaya hazırlıklı oldukları göze çarpıyor.

Yeni Suriye Ordusu adlı gruptan bir sözcü İngiliz birliklerin sahada kendilerine yardım ettiğini doğrulayarak İngiliz ve Amerikalılardan askeri eğitim, operasyonlarda hava desteği ve Pentagon'dan silah yardımı aldıklarını açıkladı.

Yeni Suriye Ordusu, Amerika tarafından Suriye ordusuna karşı "eğit-donat" programı kapsamında kullanılan militanlardan oluşuyor. Batı'dan destek alan örgüt, yeniden yapılandığını iddia ederek Esad ve IŞİD'e karşı mücadele edeceğini açıklamıştı.

Öte yandan New York Times gazetesi Suriye'de muhalif çeteler tarafından kullanılan anti-tank füzelerinin CIA ve Suudi Arabistan tarafından verildiğini yazdı.

Rusya'nın Suriye denklemine dahil olmasından sonra verilen anti-tank füze desteğinin arttığı aktarıldı.

ulusalkanal.com.tr

Afgan Komutan: IŞİD'in Horasan sorumlusu öldürüldü Dünya Çiğli'de görevli iki askerin derdest edilen komutanları kurtardığı o anlar Dünya Danimarka: Türkiye'nin AB müzakereleri sonlanmalı Dünya Çinli çiftin yürek burkan 'acil' düğünü Dünya