Akşener'den ''Aydın krizi'' hamlesi

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Koray Aydın nedeniyle kazan kaldıran parti içi muhalefetle görüştü. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, 1 buçuk saat süren görüşmede Akşener, tartışmalara ilişkin, “Ben bir fotoğraf çekiyorum. Her şeyi gözlemliyorum” dedi. Taleplerini genel başkana ileten vekillerin bundan sonra atılacak adımları yakından takip edeceği öğrenildi.

Abone ol

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener toplantılara katılmayarak kendisine tepki gösteren parti içi muhalefetle buluştu, taleplerini dinledi. Koray Aydın’a görev verilmesinden rahatsız olan İyi Partili milletvekilleri, Akşener'den çözüm istedi.

İyi Parti’de her gün yeni bir tartışma yaşanıyor. Kurultayda “oy verilmeyecekler” listesi hazırladığı iddia edilen Koray Aydın’ın teşkilat başkanlığına yeniden seçilmesi tepkilerin dozunu artırdı.

15’e yakın milletvekilinin Meclis grup toplantısına ve parti faaliyetlerine katılmama kararı İyi Parti lideri Meral Akşener’i de harekete geçirdi. Akşener 7 Ekim'de kendisine tepki gösteren milletvekilleriyle bir araya geldi.

Akşener’in görüştüğü isimler arasında Milletvekilleri Feridun Bahşi, Hayrettin Nuhoğlu, İsmail Koncuk ve Ahmet Çelik yer aldı. Ulusal Kanal’ın edindiği bilgilere göre, 1 buçuk saat süren görüşmede vekiller Akşener’e yaşanan tartışmalar ve Koray Aydın’a karşı tavrını iletti.

Milletvekillerini dinleyen ve not alan Akşener’in, “Ben bir fotoğraf çekiyorum. Her şeyi gözlemliyorum” dediği öğrenildi. Talepleri de olumlu karşılayan Akşener’in kurultaydaki liste olayında vekilleri haklı bulduğu belirtildi. Taleplerini genel başkana ileten vekillerin bundan sonra atılacak adımları takip edeceği ifade edildi.

Akşener’in kendisine tepkili olan içinde İyi Parti Milletvekili Ümit Özdağ’ın da bulunduğu diğer isimlerle de bir araya gelmesi bekleniyor.

HABER: SEDA AKYÜZ

ulusal.com.tr

Dışişleri Bakanı Çavuşoğlu, Dendias ile görüştü Gündem Seçim ve Siyasi Partiler kanunlarındaki değişikliklerde sona yaklaşıldı Gündem PKK operasyon kıskacına alındı Gündem Irak'ın kuzeyinde PKK'lı 5 terörist etkisiz hale getirildi Gündem