Eski büyükelçi yaptırım istedi

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman ABD yönetimine Türkiye'ye yaptırım uygulanmasını istedi. NewYork Times'a yazdığı makalede; Türkiye için "ayaklanma arifesinde olan bir ülke" tanımını yapan Edelman İncirlik'in açılmasından sonra PYD'ye darbe indirildiğini belirtti. Edelman, "Olası ekonomik krize karşı destekleri engelleme, Türkiye'yi toplantılara almama ve istihbaratı azaltma" çağrısında bulundu.

Abone ol

ABD'nin eski Ankara Büyükelçisi Eric Edelman, New York Times gazetesinde Türkiye-ABD ilişkilerini yakından ilgilendiren bir makale yazdı. Edelman, Obama yönetimini acilen Ankara'ya yaptırım uygulamaya çağırdı.

Edelman makalesinde, Türkiye'nin ayaklanma arifesinde olan bir ülke olduğunu, bu şekilde Ortadoğu'da ihtiyaç duyulan bir müttefik rolünü oynayamayacağını belirtti. Eski Büyükelçi, "Türkiye'nin bölgeye ilişkin taleplerinin reddedilmesini, ekonomik ve diplomatik araçlarla Türkiye'nin hizaya getirilmesini" istedi.

Edelman, "Obama yönetimi, Türkiye'nin üst düzey toplantılara katılımını sınırlandırmalı, istihbarat paylaşımını azaltmalı, Erdoğan'ın politikalarının büyük olasılıkla yol açacağı bir ekonomik krizin gerçekten yaşanması durumunda da uluslararası finans kurumlarında Türkiye'ye verilecek Amerikan desteğini çekmelidir." dedi.

Edelman Ankara'ya PKK/PYD'ye yönelik operasyon izini verilmemesini istedi. Büyükelçi, İncirlik anlaşmasının uzun vadede Kürt güçlerini demoralize edeceği uyarısı yaptı.

Edelman, "Üsse girişe izin verdikten kısa bir süre sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan Kürt savaşçılara hava saldırısı düzenledi. Durumları daha da kötüleştirmek için ise Amerikanın şuan en gözde müttefikine ağır darbe vurdu. PKK ile PYD arasındaki lojistiği ve iletişimi engelleyerek Türkiye, IŞİD'le savaşan en etkin kara gücü olan Kürtleri zayıflatmaktadır." ifadesini kullandı.

Edelman PKK'ya yönelik operasyonların hızla engellenmesini talep etti.

ulusalkanal.com.tr

Akdeniz'de tsunami riski Dünya Vietnam’da en az 18 bin mahkuma af Dünya Komşuda büyük patlama! 6 polis öldü, Çok sayıda yaralı var Dünya Ölü sayısı 71'e çıktı Dünya