'Türk Milleti siyasi iradeye gereken cevabı verecek'

'Sessiz Çığlık' da Bu Hafta; Türk Milletinin Bu Davaların Arkasındaki Esas Planı Göreceği ve Bunu Yaratan Siyasi İradeye Gereken Cevabı Vereceği Belirtild

Abone ol

Vardiya Bizde Platformu'nun bu haftaki 'sessiz çığlık' eyleminde, Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy vb davaların, PKK ile görüşmelere paralel kurgulanmasına dikkat çekildi. Söz konusu davalarla ulaşılması planlanan hedeflerin açıkça ortaya çıktığı söylenilen eylemde, Türk Milletinin bu davalardaki haksızlık ve hukuksuzlukların arkasındaki esas planı göreceğini ve bu durumu yaratan siyasi iradeye gereken cevabı vereceği kaydedildi. ADD, İşçi Partisi, 2B Köylüleri ve çok sayıda Antalyalı' nın destek verdiği eylemde, ülke yönetiminde sorumluluğu olan tüm kurumlara vatanın bölünmez bütünlüğünün korunması konusunda üzerlerine düşen görevleri yerine getirme çağrısında bulunuldu.

Her Cumartesi günü Kışlahan'da gerçekleşen Vardiya Bizde Platformu'nun 'sessiz çığlık' eyleminde bu hafta platform adına Gürbüz Akpınar söz aldı. Ergenekon, Balyoz, Poyrazköy, Oda TV vb. davaların kurgulanmasına paralel olarak, PKK terör örgütüyle görüşmelerin başlatılmasının, bu davalarla ulaşılması planlanan hedefleri açıkça ortaya koyduğunu söyleyen Akpınar, ülkenin birliğini korumak için mücadele eden Türk Silahlı Kuvvetleri personelinin sözde davalarla tutuklanırken, PKK'lıların silahlı olarak ülke dışına çıkmalarına müsaade edildiğini, PKK'nın yeni katılımlarla güç kazanmasına göz yumulduğunu ve Türkiye Cumhuriyeti'nin üniter yapısının parçalanmasına yönelik eylem ve söylemlerin hoş görülmeye başlandığı belirterek eleştirdi.

Türk Milleti'nin söz konusu davalardaki haksızlık ve hukuksuzluklar ile arkasındaki esas planı göreceğini, bu duruma neden olan siyasi iradeye gereken cevabı vereceğini ifade eden Akpınar, ülke yönetiminden sorumlu olan tüm kurumlardan da, vatanın bölünmez bütünlüğünün korunmasında üzerlerine düşen görevleri yerine getirmelerini beklediklerini kaydetti.

Akpınar, PKK ile yürütülen süreç kapsamında, yurtsever komutanların eli kanlı teröristlerle pazarlık konusu yapılmasını asla kabul etmediklerini belirtti.

2B Köylüleri, ADD, İşçi Partisi ve çok sayıda Antalyalının desteklediği eylemde platform üyeleri "Mustafa Kemal'in Askerleriyiz", "Vatan Sana Canım Feda", "Ya İstiklal Ya Ölüm Tam Bağımsız Türkiye" sloganlarını attılar.

Haber: Devrim Dönmez

Fotoğraf: Merve Demirağ

ulusalkanal.com.tr

İstanbullu dikkat yarın bu yollar kapalı! Yurt Toplu gıda zehirlenmesi Yurt Kars'ta Karbonmonoksit Zehirlenmesi: 1 Ölü Yurt Kars, şehitlerini anmak için hazırlanıyor Yurt