Adnan Oktar'a mahkeme şoku

Son 10 yılda, 5 bine yakın kişi hakkında suç duyurusu yapan Adnan Oktar, açtığı bütün davaları geri çekmek zorunda kaldı. Oktar'ı bu karara iten ise hakkındaki "cezai ehliyeti yoktur" raporu oldu. Açtığı bir davada hakim bu raporu hatırlatınca, Oktar da geri adım atmak zorunda kaldı.

Abone ol

Kamuoyunda Adnan Hoca olarak bilinen Adnan Oktar'ın, açtığı hakaret davalarıyla başı derde girdi.

Oktar son 10 yılda yaklaşık 5 bin kişiye hakaret davaları açmış bazı davalarda tazminatlar kazanmıştı.

Ancak açılan bir davada hakim, Oktar'ın 28 yıl önce almış olduğu “Cezai ehliyeti yoktur” raporunu hatırlayınca işler karıştı.

Eğer bir kişinin "Cezai ehliyeti yoktur" raporu var ise açtığı davalara avukatları bakamıyor. Ancak Oktar'ın davalarını avukatları yürütüyordu.

Hakim, 1987’de çete suçundan yargılanan Oktar’ın Adli Tıp Kurumu’nca verilen “Cezai ehliyeti yoktur” raporunun söz konusu mahkemeden istenmesine karar verdi. Bunun üzerine avukatlar şikayetten vazgeçti.

Adnan Oktar’ın açtığı davalara bakan diğer mahkemelerin hâkimleri de bu raporu isteme kararı aldı.

Hukukçular bir kişinin cezai ehliyeti bulunmadığına dair rapor olduğu takdirde avukatların kanunen bu davalarda vekillik yapamayacaklarını belirtti.

ulusalkanal.com.tr

Niğde'deki IŞİD saldırısında ayrıntılar ortaya çıkmaya başladı Gündem Yeni yapılan binalarda artık zorunlu olacak! Gündem Hollanda'da 3 Türk ölü bulundu! Gündem Bu köyün kadınları ekmekten para kazanıyor Gündem