Bu görüntüler Türk Milleti'nden gizleniyor

Kumpasçılar İşçi Partisi Genel Başkanı Doğu Perinçek'in Silivri duruşmalarındaki görüntülerini Türk Milleti'nden gizliyor. Özel Görevli İstanbul 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi görüntüleri milletten kaçırmak için mahkeme kararını da hiçe saydı. Ergenekon hakimleri, görüntüleri isteyen mahkemeye, "izlemenize gerek yok, duruşma tutanaklarını okuyun yeter" dedi.

Abone ol

Tertip merkezi, Silivri yargılamalarındaki bu görüntüleri Türk Milleti'nden kaçırıyor.

Özel Görevli 13'üncü Ağır Ceza Mahkemesi görüntüleri gizleyebilmek için mahkeme kararını da yok saydı. Ergenekon Mahkemesi Başkanı Hasan Hüseyin Özese görüntüleri isteyen mahkemeye "izlemenize gerek yok, tutanakları okuyun yeter" dedi.

Silivri 2'inci Sulh Ceza Mahkemesi de Ergenekon hakimlerine direnemedi görüntüleri istemekten vazgeçti.

Duruşmalarda Ergenekon Savcısı Mehmet Ali Pekgüzel'e hakaret iddiasıyla yargılanan Doğu Perinçek ve Erkan Önsel görüntüler izlenmeden tutanaklardaki ifadelerin anlaşılamayacağını vurguladı.

"Silivri görüntüleri niçin gizleniyor? Niçin adaletten kaçırılıyor? Bu mahkeme kararının geçerli olmadığı başka bir egemenlik alanı mı var? Orada F Cumhuriyeti kanunları mı geçerli? Mahkeme kendi kararını uygulatmakta niçin ısrar edemiyor?"

Perinçek'in avukatı Mehmet Nuri Aytekin de kararından vazgeçen 2. Sulh Ceza Mahkemesi hakiminin reddini istedi.

Duruşma talebin değerlendirilmesi için 11 Nisan'a ertelendi.

Haber & Kamera: Bülent Ünal

ulusalkanal.com.tr

O davada yeni skandal! Gündem CHP'nin O başvurusuna ret! Gündem O polisler hakkında suç duyurusu Gündem Devrim için dev proje Gündem