Isparta'nın Eğirdir ilçesinde elma hasadı başladı

Isparta'nın Eğirdir ilçesinde elma hasadı başladı. Eğirdir elması, uygun iklim şartları, toprak yapısı ve iki gölün arasında bulunması nedeniyle benzerlerinden ayrılıyor. İç piyasada ve Ortadoğu'da en çok bu elma tercih ediliyor. Üreticiler, dünyaya açılmak istiyor.

Abone ol

70 yıldır bu bahçelerde dünyanın en lezzetli elması üretiliyor. Ve Türkiye'nin elma ihtiyacının 4 de 1'i işte burada, Eğirdir ovasında karşılanıyor.

Isparta'nın Eğirdir İlçesi Yukarı Gökdere köyünde elma hasadı başladı. Elmanın o muhteşem kokusuyla dolu bahçelerde şimdilerde, harıl harıl elma toplanıyor.

Bu yıl havalar üründen yana, üreticinin yüzünü gülüyor. Ancak pazarda yine değişen bir şey yok. Fiyatlar on yıldır yerinde sayıyor.

Üreticiye göre elmanın bu yıl hak ettiği değer bir buçuk lira.

Eşsiz lezzetini 2 gölün arasında olmasından alan Eğirdir elması, şimdilik Ortadoğu pazarında biliniyor. Elmacılar, ürünlerinin dünyaya açılmasını istiyor.

Yöre üreticisi için, diğer tüm elmalar bir yana, Eğirdir elması bir yana. Ve bir kez yiyenin bir daha vazgeçmeyeceği konusunda iddialılar...

HABER: DEVRİM AŞKIN KARASOY KAMERA: DEVRİM DÖNMEZ KOÇAK

ulusal.com.tr

Meteoroloji'den sağanak uyarısı (9 Ekim Pazartesi hava durumu) Yurt İstanbul'da bu yollar trafiğe kapatıldı! Yurt Erkan Petekkaya, sosyal medya hesabını kapattı bıraktı! Yurt Meteorolojiden sağanak yağış uyarısı (9 Ekim Pazartesi hava durumu) Yurt